Elevi și profesori bulgari, în vizită documentară la Muzeul "Callatis"

2254

Articole de la același autor

Astăzi, de la ora 10, Muzeul de Arheologie "Callatis" îi va avea ca oaspeți pe elevii și profesorii Școlii "Hristo Smirnenski" din Obrociste – Balcik, Bulgaria, care vor face o vizită documentară la Mangalia.
Elevii și profesorii bulgari vor putea vedea expoziția de bază a muzeului callatian, exponatele din parcul arheologic, colțul de nord-vest al cetății Callatis, zidul de nord cu palatul episcopal și basilica de tip sirian, precum și cartierul romano-bizantin restaurat și conservat în subsolul unui hotel din Mangalia.
De asemenea, oaspeții vor mai vizita Moscheea "Esmahan-Sultan", apoi vor merge la Centrul Cultural "Euxin" din Mangalia, unde elevii școlii gazdă, Colegiul Economic Mangalia, vor susține un program artistic.
Vizita documentară va continua sâmbătă prin câteva dintre stațiunile litoralului românesc: Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp și Mamaia. Ei vor ajunge și în Constanța, unde vor vizita Muzeul Militar Național Filiala Constanța, Acvariul și Delfinariul.
Activitatea face parte dintr-un parteneriat pe care Colegiul Economic Mangalia l-a încheiat cu Școala "Hristo Smirnenski" anul trecut, intitulat "Interferențe transfrontaliere". Printre obiectivele parteneriatului se numără organizarea de excursii în zona obiectivelor istorice și turistice și derularea, în comun, a unor activități artistice și culturale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 23 Aprilie 2010
Stire din Cultură-Educație : Grevă de catifea la Constanța
Pagina a fost generata in 1.7984 secunde