Podul IPMC ar putea ajunge, din nou, în administrarea Consiliului Local Constanța

2041
Podul IPMC ar putea ajunge, din nou, în administrarea Consiliului Local Constanța - 5e89f433db2ca2ccb852a908bcfd5a6f.jpg
Situația podului de la IPMC intră, din nou, în dezbaterea Consiliului Local Constanța. Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de marți a fost introdus un proiect de hotărâre privind darea în gestiunea delegată la SCIL Confort Urban SRL a imobilului reprezentând "Pasaj rutier Filimon Sârbu".
Totodată, aleșii urmează să aprobe suspendarea unei hotărâri mai vechi (HCLM nr. 305/18.06.2009) care prevede transmiterea imobilului Pasaj Rutier "Filimon Sârbu" din domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului Local al municipiului Constanța în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.
În aceeași hotărâre, se mai prevede încadrarea acestuia în categoria funcțională a drumurilor naționale în vederea realizării de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România-SA a activităților de interes național în domeniul administrării drumurilor naționale până la preluarea din gestiunea delegată a SCIL Confort Urban SRL a imobilului prevăzut la art. 1.
Așa cum se arată și în referatul proiectului, la baza deciziei de suspendare a hotărârii din iunie 2009 stă o adresă a Direcției Gospodărire Comunală (nr. 27359/25.02.2010) conform căreia "de la preluarea Pasajului rutier Filimon Sârbu defecțiunile s-au accentuat punând în pericol circulația pe acest pasaj (denivelări, văluriri, refulări, praguri, gropi și suprafețe mari distruse) circulația vehiculelor desfășurându-se cu dificultate și în unele zone în condiții de risc, iar accentuarea acestora va duce la întreruperea circulației rutiere, perturbându-se grav traficul de marfă spre portul Constanța și zona de sud a județului".
Discuțiile privind preluarea podului IPMC de către Ministerul Transporturilor continuă de ani buni. O primă inițiativă locală de realizare a transferului a fost în 2007, însă aceasta nu s-a concretizat. În iunie 2009, Consiliul Local a emis o nouă hotărâre de trecere a podului în administrarea Ministerului Transporturilor, urmând ca executivul să emită o hotărâre de guvern pentru preluarea obiectivului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6987 secunde