Curtea de Apel Constanța l-a pus în libertate pe jandarmul Ichimuță, acuzat de trafic de droguri

1264
1
Curtea de Apel Constanța l-a pus în libertate pe jandarmul Ichimuță, acuzat de trafic de droguri - 8617b31b32d951074cf0914d79c1299a.jpg
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au dispus, vineri, punerea în libertate a subofițerului Gabriel Ichimuță, de 24 de ani, angajat al Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, acuzat de trafic de droguri, pe care judecătorii de la Tribunal îl arestaseră pentru o perioadă de 29 de zile. Instanța a dispus ca măsura preven-tivă să fie înlocuită cu aceea de a nu părăsi localitatea de domiciliu.
Gabriel Ichimuță a fost prins, marți seară, în orașul Ovidiu, în timp ce încerca să vândă substanțe halucinogene. Jandarmul avea în mașină aproximativ 50 de grame de rezină de canabis și un pistol cu aer comprimat. El este angajat al Inspectoratului Județean de Jandarmi din anul 2007.
În aceeași seară au fost depistați alți doi tineri, Liviu Amaximoaie, de 26 de ani, și Daniel Melie, de 31 de ani, care încercau să vândă 500 de grame de canabis și 170 de grame de hașiș în schimbul a 2.000 de euro. Tot marți seară, oamenii legii l-au mai prins și pe Florin Filip, de 31 de ani, care avea rolul de a depozita drogurile, la locuința acestuia fiind găsită cantitatea de un kilogram de hașiș. Polițiștii spun că suspecții se aprovizionau cu droguri din Spania, iar jandarmul avea rolul de a căuta "săgeți" pentru a vinde stupefiantele. Din cei patru tineri prinși cu droguri doar Gabriel Ichimuță a fost reținut și, ulterior, arestat de prima instanță.
Avocatul inculpatului, Cătălin Filișan, a vorbit judecătorilor despre faptul că Ichimuță ar trebui să beneficieze de egalitate de tratament în raport cu celelalte persoane cercetate în acest dosar, mai ales că unele dintre acestea au o situație mult mai gravă decât a jandarmului, asupra lor găsin-
du-se cantități mult mai mari de droguri. Mai mult decât atât, jandarmul ar trebui să beneficieze de articolul 16 din Legea 143/2000, care spune că persoana care a comis vreo infracțiune privind traficul de droguri, iar în timpul urmăririi penale denunță și facilitează identificarea și tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârșit infracțiuni legate de droguri, beneficiază de reducere la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege.
"A făcut greșeala de a ajuta un bun prieten, care a venit din Spania. Doar îi îndruma pe doritori către persoana care deținea droguri. El nu s-a aflat în posesia celor 500 de grame de droguri. Nu a realizat în ce postură se pune…" - a spus avocatul Filișan.
De partea cealaltă, reprezentantul Ministerului Public a spus că se impune cercetarea lui Gabriel Ichimuță în stare de arest preventiv, chiar dacă a admis că inculpatul a ajutat organele de cercetare penală pentru a ajunge la alte persoane care fac trafic de droguri, asta, în opinia Parchetului, "nu șterge și pericolul pentru ordinea publică", astfel că a solicitat cercetarea, în continuare, în stare de arest pre-ventiv. Tot procurorul a spus că George Pârvu este cel care a trimis drogurile din Spania și că jandarmul ar fi fost prins în flagrant în timp ce încerca să vândă unui investigator sub acoperire aproximativ 15 grame de canabis, contra sumei de 2.000 de euro.
Avocatul Cătălin Filișan a replicat însă spunând că "de nicăieri nu reiese că trebuia să încaseze vreo sumă de bani! El nu a încercat să obțină vreun profit, ci doar a vrut să-și ajute un prieten".
În cele din urmă, instanța Curții de Apel Constanța a deliberat și a hotărât că nu se impune arestarea preventivă a lui Ichimuță și că este suficientă aplicarea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea.

Comentează știrea

CUGMREfnOFNCnZw
28 noiembrie 2014
INhXatImJTw

InIa76 ujmbswwcsfsh, [url=http://qpwyogeuhuze.com/]qpwyogeuhuze[/url], [link=http://qdtnbsczzorc.com/]qdtnbsczzorc[/link], http://vxzebjcszaut.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2632 secunde