În spectacolul "Amadeus" de la Casa de Cultură,

Mozart va fi interpretat de un elev de 16 ani

683
Mozart va fi interpretat de un elev de 16 ani - 52bf364eb3aca1329e530dd49fbb0389.jpg

Articole de la același autor

La Casa de Cultură Constanța a avut loc, ieri, o conferință de presă susținută de Claudiu Bleonț și de Toma Enache, protagonist și regizor al spectacolului "Amadeus", care va fi jucat la Constanța pe 23 martie.
Piesa, semnată de Peter Shaffer, a cărei ecranizare în regia lui Milos Forman a obținut opt premii Oscar în 1984, a fost pusă în scenă de constăn-țeanul Toma Enache și prezentată în premieră în noiembrie, anul trecut, la Palatul Cultural "Theodor Costescu" din Turnu Severin.
Din distribuția spectacolului fac parte, în afară de Claudiu Bleonț, care va interpreta rolul lui Salieri, peste 20 de actori din Turnu Severin. Mozart va fi interpretat de un elev în vârstă de 16 ani, care a impresionat echipa prin asemănarea fizică și gestuală cu Tom Hulce, cel care a deținut rolul compozitorului în filmul lui Forman.
"N-am vrut să intrăm în concurență cu filmul, care a luat opt premii Oscar, și a trebuit să găsesc o formulă de a spune această poveste prin imagini teatrale", a spus Toma Enache. În același timp, Claudiu Bleonț ne invită "la o stare de spirit", vizibil încântat de rolul său din "Amadeus". Ca și Peter Shaffer, Toma Enache păstrează conflictul dintre Mozart și Salieri, dar transformă relația lor într-un raport de ordin psihanalitic: "Salieri și Mozart sunt una și aceeași persoană - îl iubește enorm, îl sapă enorm", afirmă Claudiu Bleonț.
Spectacolul îi va avea în distribuție pe: Claudiu Bleonț, Vlad Grosu, Raluca Bădoiu, Sever Iriza, Marius Mihăilă, Silvia Săftoiu, Emil Raevschi, Ion Epuran, Lucreția Epuran.
Scenografia este semnată de Maria Dore și coregrafia de Irina Mechenici. Prețul unui bilet este de 50 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Martie 2010
Stire din Cultură-Educație : "Blocați… în dormitor"
Pagina a fost generata in 0.383 secunde