Scriitorul interzis Alexandru Vakulovski a depus jurământul de credință față de România

699
Scriitorul interzis Alexandru Vakulovski a depus jurământul de credință față de România - c32630ae2bdafefe51a550bd69bfdd20.jpg

Articole de la același autor

În România, limitele absurdului sunt testate la greu. A simțit-o pe pielea lui și scriitorul român Alexandru Vakulovski, născut în Republica Moldova, dar care a trăit, a studiat și a creat, din 1996, în România. Până când a fost interzis din țara tuturor paradoxurilor, în martie 2009, printr-un ordin de expulzare, pe motiv că îi expirase șederea temporară în România. Astfel că, pe lângă o amendă colosală, scriitorul a primit interdicție de a intra în România timp de doi ani și jumătate. Între timp, mai exact pe 22 februarie, a fost chemat la București pentru a depune jurământul de credință, însă Consulatul român de la Chișinău nu i-a acordat viză pentru România.
Ieri, însă, autorul volumelor "Pizdeț", "Letopizdeț" și altele, a fost chemat de Ambasada României la Chișinău pentru a depune jurământul de credință. Și l-a depus. "Eu nu prea fac diferența între România și Moldova, ambele sunt frumoase și au mulți oameni frumoși, dar au sisteme putrede. Vreau cetățenia pentru că o merit, nu pentru a mă întoarce în România. Acum vreau să rămân în Chișinău. Dar nu în Chișinău-cușcă", scrie amar Alexandru Vakulovski pe blogul jurnalistului Eugen Istodor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9547 secunde