Târg handmade la Casa de Cultură

Produse unicat, realizate manual, la prețuri de criză

1715
Produse unicat, realizate manual, la prețuri de criză - 9d2b7131e7cbc7fa10b2a9775b19b3c1.jpg
Casa de Cultură Constanța găzduiește, în perioada 10-11 februarie, un târg național de produse handmade, numit "Târg cu suflet la malul mării", un titlu potrivit, având în vedere prețurile în ton cu criza care însoțesc atractivele obiecte.
Cercei, brățări, inele, coliere, broșe, haine, căciuli, fulare, genți, accesorii de păr, bijuterii din cristale Swarovski, mărțișoare, goblenuri și obiecte decorative unicat ne arată originalitatea și imaginația creatoare ale producătorilor, majoritatea din Constanța, dar și din Ploiești și Mizil. Standurile amenajate în holul Casei de Cultură sunt pline, și nu neapărat pentru că producătorii
și-au adus toate creațiile, ci și pentru că, din păcate, până ieri după-amiază lumea nu prea s-a înghesuit să cumpere obiecte handmade.
Printre cei care au spus prezent evenimentului se numără Fundația Baylor Marea Neagră, care își propune strângerea de fonduri cu pentru a finanța proiecte realizate de elevi constănțeni. Așa cum ne-a spus Raluca Roman, Coordonator Mobilizare Resurse în cadrul Baylor, este necesară suma de 2250 de euro pentru a sprijini un proiect umanitar gândit de un licean, până acum fiind adunați 400 de euro. În acest scop vor mai fi organizate și alte activități, Fundația Baylor urmând să participe la un alt târg de obiecte handmade, care va avea loc în curând la Galeriile "Amfora".
Printre cei prezenți la eveniment se numără artiști care și-au grupat creațiile sub numele de Art Bijoux, Madds Shop, Euro Handmade, Bijuterii Ama, Sireneanee, Aujourd’hui Sophie, Bijuterii Fimo sau Atelierele de mărgele. Prețurile sunt accesibile, ca dovadă a faptului că producătorii sunt comiserativi cu neajunsurile financiare cu care se confruntă chiar și cei dispuși să cumpere ceva fără de care se poate supraviețui.
Astfel că târgul va putea fi vizitat nu ca pe un muzeu, ci ca pe un loc care-ți poate îmbogăți garderoba sau cutia de accesorii la prețuri rezonabile. Astfel, un inel realizat din fimo poate fi achiziționat contra sumei de 2 lei, iar prețurile pandantivelor din cristale Swarovski variază între 10 și 60 lei. Și, pentru că iarna nu a trecut încă, târgul pune la dispoziție căciuli tricotate la prețuri de 28-30 lei. S-a avut în vedere și apropierea datei de 14 februarie, astfel că îndrăgostiții (sau măcar cei care vor să facă un gest frumos) pot cumpăra bijuterii unicat pentru iubitele sau soțiile lor, la fel de unice.
Cei pasionați de accesorii originale mai au ocazia să viziteze târgul astăzi, între orele 10 și 22.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6229 secunde