Două proiecte de legi ale deputatului UDTTMR Aledin Amet, supuse votului final la începutul sesiunii parlamentare

2233
Două proiecte de legi ale deputatului UDTTMR Aledin Amet, supuse votului final la începutul sesiunii parlamentare - a7944fb6f039472fce1b5ddcaf017290.jpg
Începutul sesiunii parlamentare va fi de bun augur pentru comunitatea tătară din România. Chiar în prima ședință de plen a Camerei Deputaților, programată pentru 1 februarie, pe ordinea de zi va figura proiectul legislativ privind alocarea sumei de 50.000 lei pentru ridicarea monumentului dedicat eroilor musulmani căzuți în cele două războaie mondiale, proiect inițiat de deputatul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România, Aledin Amet.
Potrivit declarațiilor parlamentarului constănțean, monumentul va fi ridicat în incinta Cimitirului Musulman Central din Constanța. Deputatul UDTTMR a menționat că proiectul are raportul final de adoptare.
Tot într-una dintre primele ședințe ale Camerei, va ajunge în plen și proiectul de lege privind externarea persoanelor decedate de religie islamică, și aceasta fiind inițiată tot de parlamentarul tătar.
Pe masa comisiilor de la Senat se află și proiectul legislativ privind declararea zilei de 10 mai ca Sărbătoare a limbii tătare, inițiat, de asemenea, de parlamentarul tătar. Data a fost aleasă, așa cum a menționat inițiatorul proiectului în semn de omagiu față de președintele de onoare al uniunii tătare, Ali Osman Becmambet.
Tot la Senat se află și o altă inițiativă a parlamentarului constănțean care vizează ridicarea gradului de protecție pentru limba tătară, cunoscut fiind faptul că în prezent, potrivit actualei Carte Europene a limbilor regionale, limba tătară are un grad de protecție redus.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3965 secunde