Sâmbătă,

Spectacolul "Manual de folosință al adolescentului", la Muzeul "Callatis"

2881

Articole recomandate

La Muzeul de Arheologie "Callatis" Mangalia va avea loc sâmbătă, 16 ianuarie, ora 12, spectacolul "Manual de folosință al adolescentului", susținut de Teatrul "Talimar" Mangalia. Regia este semnată de Aura Stuparu, iar din distribuție vor face parte Luiza Petcu, Denisa Voicu, Andrei Macovei, Ruxandra Trucmel, Cristian Găgeanu, Roxana Matei, Alex Stuparu, Narcis Blagoci și Sergiu Roibu.
Este inițiată, astfel, o nouă serie de manifestări culturale la muzeul callatian. "Ne adresăm, de această dată, unei noi categorii de public, aceea dornică să vadă spectacole de teatru. Motivul care ne-a determinat să organizăm asemenea evenimente a fost succesul deosebit de care s-a bucurat spectacolul de teatru antic intitulat «Electra», pe care l-am organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Muzeelor, în data de 18 mai 2009", a menționat directorul Muzeului de Arheologie "Callatis" Mangalia, cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc.
Repertoriul care se va derula la muzeul "Callatis" cuprinde, deocamdată, patru spectacole, care se vor derula după un grafic stabili, a mai menționat directorul muzeului.
Spectacolul "Manual de folosință al adolescentului" a obținut premiul I la Festivalul Național de Teatru pentru Elevi și Studenți de la Călărași în toamna anului 2009, iar Roxana Matei a fost distinsă cu premiul pentru interpretare feminină, în timp ce Andrei Macovei a primit premiul pentru interpretare masculină.
"Spectacolul este montat pe un text care îmi aparține și pe care l-am scris pentru câțiva elevi extraordinari, cu care am lucrat acum trei-patru ani, copii care aveau niște povești de viață tulburătoare. Eu am încercat să sensibilizez oamenii cu bani din Mangalia pentru a-i ajuta, dar, din păcate, am rămas doar cu acest frumos spectacol", a subliniat regizorul Aura Stuparu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
Stire din Cultură-Educație : "Eminescu - Luceafăr, eu - o mică stea"
Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
Stire din Cultură-Educație : Spectacole de week-end
Pagina a fost generata in 3.3354 secunde