Moment omagial susținut de elevii Colegiului Economic Mangalia

2618
Moment omagial susținut de elevii Colegiului Economic Mangalia - db02a0ccb5cddb08ab0d6608d8bdabf3.jpg
Muzeul de Arheologie "Callatis" Mangalia și Colegiul Economic Mangalia, în colaborare cu Primăria Municipiului Mangalia, organizează astăzi, de la ora 12.00, la muzeul callatian, activitatea culturală intitulată: "15 ianuarie – Ziua nașterii poetului nostru național".
Poet, prozator și jurnalist român, Mihai Eminescu (Mihail Eminovici) s-a născut în ziua de 15 ianuarie 1850, la Botoșani. Este considerat de critica literară ca fiind cel mai important scriitor romantic din literatura română, fiind supranumit și "luceafărul poeziei românești". A lucrat ca redactor la ziarul Timpul - oficios al Partidului Conservator. Prima poezie a scris-o la 17 ani. La 19 ani a plecat să studieze la Viena. Opera sa cuprinde 46 de volume cu peste 14.000 de file. Mihai Eminescu a încetat din viață în ziua de 17 iunie 1889, iar la 17 iunie a fost înmormântat la umbra unui tei din cimitirul Bellu din București.
"Colaborarea noastră cu profesorii și elevii de la Colegiul Economic Mangalia este veche și cu multe reușite. Ziua nașterii poetului nostru național ne oferă prilejul pentru o nouă colaborare și ne bucurăm că inițiativa de a organiza această activitate la muzeu au avut-o colaboratorii noștri de la Colegiul Economic, adică elevii și cadrele didactice, printre care îi amintesc pe: prof. Ibolya Negoiță, prof. Nadia Cioca, prof. Daniela Cioroiu și, bineînțeles, directorul instituției, prof. Anișoara Teodorescu. Elevii Colegiului Economic vor cânta și vor recita poezii scrise de Mihai Eminescu și vor prezenta câteva materiale în PowerPoint referitoare la viața și opera poetului", a precizat directorul Muzeului de Arheologie "Callatis" Mangalia, cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc.
Sunt așteptați la Muzeul "Callatis" toți cei interesați de viața și activitatea poetului și, în mod special, reprezentanți ai administrației locale și ai instituțiilor de cultură și învățământ din municipiul Mangalia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6462 secunde