Pentru a impulsiona vânzările,

Comerțul se orientează către segmentul produselor și echipamentelor de iarnă

218
Odată cu venirea iernii, comercianții din sectorul bunurilor de larg consum se adaptează noilor cerințe ale consumatorilor și lansează pe piață produse specifice, de la lopeți de zăpadă și generatoare de aer cald, la sănii și alte echipamente de agrement, pentru sezonul rece.
Magazinele de bricolaj au venit în întâmpinarea clientului cu noi produse, în preajma sărbătorilor de iarnă. Astfel, dacă vreți ca locuința dumneavoastră să fie mai călduroasă, puteți cumpăra un radiator sau o aerotermă nouă. Prețul unui radiator cu ulei, cu nouă elemenți și o putere de 2.000 wați este de 110 lei. De asemenea, un radiator cu halogen și o putere de 1.200 wați și telecomandă costă 80 lei, iar o aerotermă prevăzută cu termostat și cu o putere de 1.000 wați costă doar 30 lei. Pentru spații mai mari, există generatoarele de aer cald, la un preț mediu de 500 - 600 lei.
Dacă iarna v-a luat prin surprindere și nu aveți echipamente de deszăpezire a grădinii sau a terasei, puteți opta pentru soluția ieftină și anume o lopată de zăpadă. Un astfel de obiect metalic costă aproximativ 30 lei. O lopată de plastic costă la jumătate, însă există riscul să se rupă extrem de repede. Pentru o muncă mai ușoară, puteți folosi o freză de zăpadă pe roți, însă prețul este destul de mare. Cea mai ieftină freză de zăpadă costă 3.000 lei.
Nici echipamentele de agrement nu au fost uitate, în această perioadă, de magazinele de bricolaj. O sanie de plastic, pentru copii mici (până în doi ani) costă 100 lei. De asemenea, există și varianta achiziționării unei sănii mai rezistente, din lemn și fier, la un preț de 120 lei. Există și variante de lux, pe acest segment. Astfel, o sanie "Snow Champions", cu cadru metalic și design aerodinamic costă 545 lei.
Pentru sporturile de iarnă, precum schi sau snowboarding, trebuie să aveți un buget destul de consistent, ca să achiziționați echipamentele. Doar o pereche de ochelari de schi costă aproximativ 100 lei. În total, pentru un echipament complet de schi (incluzând cizmele, bețele și schiurile propriu-zise), trebuie să plătiți cel puțin 800 - 1.000 lei.
Practicarea snowboard-ului poate fi o experiență unică, cu mai puțini bani. Cea mai ieftină placă de snowboard costă 200 lei, în magazinele de echipamente sportive.
Și dacă vă decideți să plecați spre munte cu mașina, pentru a practica sporturile de iarnă, trebuie să fiți pregătiți corespunzător. O anvelopă pentru un automobil Dacia costă 150 - 200 lei. În plus, un set de două lanțuri antiderapante costă cel puțin 150 - 170 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 22 Decembrie 2009
Stire din Economie : Cât de lași pot fi "lupii de mare"?
Pagina a fost generata in 1.5285 secunde