Doi polițiști de frontieră de la Ostrov, arestați de procurori pentru luare de mită

1609
Doi polițiști de frontieră au fost reținuți, ieri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța pentru corupție. Potrivit procurorilor, cei doi agenți, în complicitate cu un polițist bulgar, permiteau diferitor persoane să transporte prin punctul de trecere a frontierei dintre România și Bulgaria produse interzise de lege în schimbul unor sume de bani. Anchetatorii îi aveau sub observație de mai multă vreme pe cei doi polițiști, însă abia ieri au acționat după ce complicele lor bulgar a fost arestat sâmbătă de autoritățile din țara vecină.
Procurorii i-au reținut ieri pe agenții de poliție de frontieră Stelian Constantin, de 30 de ani, din Călărași, și Sorin Silviu Constantin, de 37 de ani, din Ostrov, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Potrivit anchetatorilor, cei doi polițiști au fost reclamați de un coleg de frontieră din Bulgaria, care a fost și el arestat sâmbătă, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea șpagă 100 de euro de la un cetățean român pentru a fi lăsat să introducă în țară 50 de plase monofilament, interzise de lege. Pentru că a fost prins asupra faptului, polițistul bulgar i-a dat în gât și pe polițiștii români din punctul de trecere Ostrov, cu care colaborau în asemenea situații. Pe baza informațiilor oferite de inculpatul bulgar, procurorii români i-au reținut pe cei doi agenți de poliție.
Potrivit anchetatorilor, între cei doi polițiști români și cel bulgar există o adevărată colaborare în ceea ce privește trecerea peste graniță, dintr-o țară în alta, a persoanelor care dețineau asupra lor obiecte interzise de lege. Mai mult, în repetate rânduri, investigatori sub acoperire i-au mituit pe cei trei polițiști cu sume de bani pentru a putea trece peste graniță plase monofilament. În unele cazuri, banii au fost primiți de agenții români, în alte situații de polițistul bulgar, însă de fiecare dată cei trei au împărțit banii. Polițiștii cercetați obișnuiau să primească 100 de euro pentru fiecare asemenea "afacere".
Procurorii români i-au reținut pe agenții de poliție de frontieră Stelian Constantin și Sorin Silviu Constantin pentru 24 de ore, urmând ca ei să fie prezentați Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7098 secunde