Se circulă în condiții de iarnă în întreg județul Constanța

510
Se circulă în condiții de iarnă în întreg județul Constanța - eded46e6746a37e7b3435b7b2061444b.jpg
Prima ninsoare mai serioasă din această iarnă, precum și vântul puternic care a viscolit zăpada au creat mari probleme circulației rutiere în întreg județul. Pe parcursul zilei de vineri, din cauza stratului gros de zăpadă, polițiștii rutieri au fost nevoiți să închidă, timp de câteva ore, drumul de la Lipnița spre Ostrov - Vama Slistra cu Bulgaria. Pe acest sector, utilajele de deszăpezire au lipsit, viscolul puternic troienind zăpada în nămeți de aproape un metru. De asemenea, Autostrada Soarelui a fost închisă aproape întreaga zi, fiind redeschisă circulației abia spre seară, când ninsoarea s-a oprit și utilajele au putut să îndepărteze zăpada de pe carosabil. Tot vineri, circulația rutieră dinspre Medgidia spre Constanța a fost deviată pe la Tortomanu din cauza chiciurii care se depusese pe asfalt în zona localității Poarta Albă.
Potrivit subinspectorului Marius Ghiță, șeful Biroului Drumuri Naționale și Europene, spre seară, traficul rutier se desfășura greu, în condiții de iarnă, în întreg județul, cu un plus de dificultate pe tronsonul DN3 cuprins între Cobadin și Ostrov.
Poliția Rutieră Constanța împre-ună cu jandarmi, reprezentanții ARR și RAR Constanța fac con-troale la toate ieșirile din municipii și din județ. Sunt verificate toate mașinile, iar cele care nu sunt echipate de iarnă sunt întoarse din drum.
Din cauza condițiilor extreme, un tir s-a răsturnat în apropierea localității Satu Nou, iar un autoturism s-a dat cu roțile în sus în satul Stupina. Nimeni nu a fost însă rănit, iar traficul rutier nu a avut de suferit de pe urma acestor evenimente.
Având în vedere că Administrația Națională de Meteorologie a extins codul galben de ninsori și viscol pentru Dobrogea până luni dimineață, Serviciul Rutier Constanța a făcut mai multe recomandări conducătorilor auto: să se deplaseze cu autoturismele doar dacă este absolut necesar; să respecte cu strictețe toate indicațiile polițiștilor rutieri pentru asigurarea fluenței și siguranței în trafic; să verifice starea tehnică a autovehiculului; să echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, iar pe cele de mare tonaj cu lanțuri antiderapante; să verifice funcționarea sistemului de lumini și semnalizare, a instalației de climatizare și să curețe parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, precum și plăcuțele cu numărul de înmatriculare sau înregistrare.
În aceeași ordine de idei, se interzice conducătorilor de autovehicule să oprească sau să staționeze pe principalele bulevarde din munici-piul Constanța pentru a nu împiedica utilajele de deszăpezire să acționeze corespunzător sau să-și abandoneze autovehiculele care au suferit defecțiuni tehnice înainte de a fi scoase în afara părții carosabile
De asemenea, conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h, în localități sau 50 km/h în afara localităților când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă ori când vizibilitatea este sub 100 de m în condiții de ceață, ploi torențiale, ninsori abundente.
Totodată, Poliția îi sfătuiește pe pietoni să traverseze doar prin locurile marcate sau semnalizate și numai după ce sunt siguri că șoferii le acordă prioritate de trecere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7695 secunde