Senatorul PNL Puiu Hașotti solicită Parlamentului să nu se reunească pentru a vota Guvernul Negoiță

642
Senatorul PNL Puiu Hașotti solicită Parlamentului să nu se reunească pentru a vota Guvernul Negoiță - b45d0892a61a32c5c01f5ff140148d54.jpg
Liberalii constănțeni au vorbit, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, despre șansele Guvernului Negoiță de a trece de votul din Parlament. În acest sens, senatorul PNL Puiu Hașotti a declarat chiar că va solicita camerelor reunite ale legislativului să nu se întrunească pentru a vota Guvernul Negoiță. "Nu avem de ce", a fost explicația parlamentarului constănțean, care a ținut să menționeze că acest nou executiv nu are susținere politică. Hașotti a explicat, în aceeași ordine de idei, că votul din legislativ este unul eminamente politic, dând de înțeles totodată că orice altă explicație este ipocrită. "Votul e politic și atunci când se votează legi", a mai precizat senatorul Colegiului 1.
Tot în contextul conferinței de ieri, Puiu Hașotti a afirmat că PNL a elaborat, în urmă cu cinci ani, un proiect pentru reducerea numărului de parlamentari la 317 și că liberalii agreează ideea unui număr mai mic de parlamentari, dar nu și pe aceea a unui legislativ unicameral. "Noi nu suntem de acord cu desființarea Senatului", a precizat el, explicând ulterior că formula cea mai fericită a Parlamentului ar fi aceea în care Camera Deputaților ar fi forul legiuitor, iar Senatul "camera ponderatoare, care să reprezinte regiunile". Hașotti nu a menționat, însă, care au fost motivele pentru care proiectul liberalilor nu s-a concretizat.
Prezent la evenimentul de ieri, deputatul George Dragomir, președintele Organizației Județene a PNL Constanța, a făcut câteva precizări legate de proiectul de buget pentru 2010 care, în opinia sa, trebuie elaborat de actualul Guvern și care va fi, susține el, îmbunătățit de viitorul executiv, printr-o serie de amendamente. "Sunt convins că acest proiect de buget nu va fi cel mai bun, dar odată ajuns în cele două Camere el poate fi modificat", a declarat George Dragomir.
Cât despre campania dusă la Constanța pentru Crin Antonescu, aspirantul PNL la fotoliul de președinte, Dragomir a spus că în cursul acestei săptămâni la malul mării ar putea fi prezenți Cristian Țopescu și Mircea Diaconu, dar nu este exclusă nici vizita lui Theodor Meleșcanu. Convins de faptul că Antonescu va intra în turul II, deputatul Dragomir a anunțat că municipiul Constanța e unul dintre cele șase localități în care candidatul PNL la prezidențiale va fi prezent într-o acțiune de campanie, în perioada cuprinsă între 22 noiembrie și 6 decembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9902 secunde