HCM Constanța - Pick Szeged 32-30, în Liga Campionilor la handbal masculin

Magie albă!

730
Magie albă! - 3bd523297fa0997303e26d915aed12c9.jpg
HCM Constanța a mai făcut un număr de magie. Echipa de la malul mării s-a impus, sâmbătă, scor 32-30 (17-16), la Buzău, în fața celor de la Pick Szeged și este foarte aproape de o calificare istorică în optimile de finală ale Ligii Campionilor la handbal masculin.

Campioana României a început timorată meciul din Sala Sporturilor "Romeo Iamandi", iar jucătorii maghiari nu au așteptat invitații speciale pentru a se desprinde la cinci goluri. Însă, HCM este echipa revenirilor spectaculoase și constănțenii, care au un moral de fier, au echilibrat balanța, intrând chiar cu avantaj minim la cabine, 17-16.
După pauză, Ionuț Stănescu a închis minute bune poarta, Alexandru Csepreghi a ciuruit plasa adversă, iar Laurențiu Toma i-a năucit pe unguri cu aruncările sale de efect și mare eficiență. HCM s-a desprins la șase goluri, 28-22, dar a trăit periculos pe final, când Szeged-ul s-a apropiat la 31-30. Antrenorul Zoran Kurteș a scăpat de emoții abia în ultima secundă, când Toma a transformat un 7 metri, declanșând fiesta, 32-30.
În urma acestui rezultat, HCM a urcat pe locul secund în Grupa A, cu patru puncte din șase posibile, la egalitate cu liderul Chekhovskie Medvedi, dar cu un golaveraj inferior. Duminică seară, s-a jucat și ultima partidă din etapa a treia, Pevafersa Valladolid - Montpellier HB (meci terminat după închiderea ediției), după ce joi, Medvedi a trecut de PAOK, scor 37-25.
HCM va disputa următoarea partidă în data de 4 noiembrie, în deplasare, în compania grecilor de la PAOK Salonic.
***
Directorul executiv al HCM-ului, Nurhan Ali, a declarat că meciul cu maghiarii a fost cel mai dificil joc din grupele Ligii Campionilor și consideră că portarul Ionuț Stănescu a fost decisiv pentru succesul obținut.
"Cu Pick Szeged, am avut cel mai greu meci din Liga Campionilor, chiar dacă rămân la părerea că Montpellier e cea mai valoroasă echipă a grupei. Dacă Mihai Popescu a făcut minuni în poartă la meciul cu Montpellier, de data aceasta a fost ziua lui Stănescu, iar un manager nu poate decât să se bucure când are doi portari de mare valoare. Portarul a câștigat meciul în proporție de 50 la sută", a spus Ali, adăugând că "nu s-a jucat deloc calificarea, iar dacă vrem să o obținem, trebuie nea-părat să ne impunem cu PAOK".
"Îi felicit pe jucători pentru această victorie mare. N-am intrat foarte bine în joc, am făcut greșeli neforțate în apărare, iar oaspeții au găsit ușor breșe pentru a marca. Apoi, am gestionat bine jocul și am înscris multe goluri, unele dintre ele norocoase. Succesul este cu atât mai important cu cât Pick este o echipă cu state vechi în Liga Campionilor", a spus secundul Eden Hairi.
***
UCM Reșița a fost învinsă, scor 28-29 (14-14), de HC OKD Karvina (Cehia), ieri, într-o partidă contând pentru manșa secundă a turul doi al Cupei EHF la handbal masculin, dar s-a calificat în turul trei, grație victoriei (40-32) din tur. Echipa antrenată de Aihan Omer este câștigătoarea ultimelor trei ediții ale Challenge Cup.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Octombrie 2009
Stire din Sport : "Ne-au furat victoria!"
Marţi, 29 Septembrie 2009
Stire din Sport : Lotul Tomisului va fi redus numeric
Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
Stire din Sport : Campioana a acaparat fotoliul de lider
Pagina a fost generata in 0.6466 secunde