O constănțeancă de 12 ani expune la Biblioteca Județeană

885
O constănțeancă de 12 ani expune la Biblioteca Județeană - 20b3a16b78ece9a01165504b7c0a1ace.jpg
Holul Bibliotecii Județene "I.N. Roman" s-a umplut, miercuri seară, de rudele, colegii și prietenii Celinei Ali, o elevă a Colegiului Național de Artă "Regina Maria". Elevă în clasa a VI-a, Celine Ali a lucrat, timp de un an, la realizarea unor lucrări de artă figurativă, cu inspirație din motive folclorice aparținând dife-ritelor popoare. În realizarea lucrărilor a fost îndrumată de Ovidiu Felipov, preparator în cadrul Universității "Ovidius".
Celine Ali prezintă un univers în care culorile explodează la fiecare privire, o lume accesorizată cu sinceritate și creativitate. Mica artistă se bucură de susținerea părinților ei, Emel și Ghiursel Ali.
Vernisajul expoziției a fost realizat de criticul de artă Alice Dinculescu, care a găsit de bun augur prezența unui copil în spațiul public al plasticii: "Această expoziție a unui copil poate da semne ale unei reîntoarceri la normalitate. Celine trăiește într-o lume colorată, plină de senzații, cărora le caută înțelesul". Parafrazând un filosof maghrebian, potrivit căruia o țară fără artiști este o țară moartă, Alice Dincu-lescu a spus: "Mie-mi place să cred că noi existăm, pentru că, văzând acești copii care, pe măsură ce vor crește, și-și vor crește și talentul, pot deveni artiști interesanți ai României. Aceasta înseamnă că România poate exista prin intermediul artiștilor, lucru pe care politicienii noștri
l-au uitat. Artiștii români au fost lăsați mereu deoparte. Singurul mod prin care România poate ieși în lume este prin artiștii săi".
Celine Ali pictează de patru ani și se află la prima expoziție per-sonală. Recent, s-a înscris în Asociația Artiștilor Plastici "Amfora", unde își va prezenta lucrările în cadrul unei expoziții colective, care va avea loc în luna noiembrie.
Expoziția de la Biblioteca Județeană va putea fi vizitată până pe 27 octombrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7678 secunde