Datorită convingerilor voluntarilor constănțeni

Copiii din Independența au un loc de joacă

598
Copiii din Independența au un loc de joacă - bf2f4d60479ee325b2fa8308009230b6.jpg
Parte a caravanei intitulate "Urmează Voluntarii", demarată la nivel național pe data de 2 octombrie, CENTRAS Constanța a realizat un loc de distracție pentru copii în cadrul școlii din comuna Independența.
În alegerea destinației a fost luat în calcul faptul că aici învață un număr mare de elevi de toate vârstele, cu multe probleme sociale, cu risc de abandon școlar din cauza sărăciei și a distanței mari până la școală, neexistând un psiholog, și nici un loc special amenajat în care copiii să-și petreacă timpul liber de două-trei ore până la sosirea microbuzului cu care fac naveta.
Toate aceste motive au impus amenajarea unui loc de petrecere a timpului liber împărțit pe categorii de vârstă și tipuri de activități specifice acestora, în care copiii sau tinerii să se joace sau să-și facă temele până la plecarea spre casă.
Ludoteca a fost amenajată cu sprijinul partenerilor din proiect, a voluntarilor CENTRAS-Cen-trului de Voluntariat Constanța, a patru tineri voluntari din Peni-tenciarul Poarta Albă, a 10 tineri voluntari din centre de plasament constănțene, precum și a copiilor și tinerilor din comuna Independența.
Acțiunea nu-și dorește în final decât să demonstreze tuturor că rezolvarea problemelor și înfrumusețarea comunităților în care trăim sunt la îndemâna fiecăruia dintre noi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0389 secunde