Număr de telefon unic, în zece state europene, pentru sesizarea dispariției copiilor

600
Fenomenul de dispariție și exploatare sexuală a copiilor poate fi redus prin educarea părinților, sunt de părere reprezentanții mai multor instituții și organizații din țara noastră. Statisticile centralizate la nivelul Inspectoratului Județean al Poliției Constanța arată că, de la începutul anului în curs, au fost înregistrate 111 dispariții, în mare parte fiind vorba de fete cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani.
Pentru a oferi părinților informații cu privire la măsurile pe care le pot lua pentru protejarea minorilor, atât în viața reală, cât și pe Internet, Centrul Român pentru Copii Dispăruți și Exploatați Sexual FOCUS, Microsoft România, Inspectoratul General al Poliției Române, alături de alte instituții și organizații, au pus bazele campaniei "Copilăria în siguranță", în cadrul căreia turiștilor de pe litoral le vor fi împărțite, timp de o lună, pliante cu sfaturi.
Turiștii vor fi informați și de existența numărului unic european pentru reclamarea dispariției copiilor, 116.000. "Numărul de telefon 116.000 este funcțional în zece state, respectiv Belgia, Franța, Olanda, Portugalia, Danemarca, Slovacia, Ungaria, România și Polonia. Dacă un român își pierde copilul în unul din statele menționate și nu cunoaște numărul de telefon de la poliția locală, poate apela 116.000 și i se vor furniza informațiile necesare, în engleză sau în limba țării respective", a atras atenția Patrick Danilevici, director comunicare FOCUS.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 13 August 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Miercuri, 12 August 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.5384 secunde