Inspectorul general școlar prevede reduceri de personal în inspectorat

1010

Articole de la același autor

Și cu această afirmație suntem convinși că i-a mulțumit pe destui din sistemul de învățământ constănțean, care consideră organigrama Inspectoratului Școlar Județean cam umflată!
Încolțit, ieri, de ziariști să ne spună concret câte cadre didactice vor fi afectate de reducerea a aproximativ 600 de norme la Constanța, "generalul" Petrică Miu a afirmat că niciun titular nu va fi afectat: "Dar vă imaginați că nici toți absolvenții de pe băncile facultăților nu-și vor găsi loc la catedră, întrucât se înregistrează un excedent de licențiați în domeniu, comparativ cu scăderea îngrijorătoare a efectivelor școlare".
Din totalul celor 8.043 de cadre didactice, 7.364 sunt cu normă întreagă, respectiv titulari, cărora li se adaugă 319 la cumul și 360 la plata cu ora. "Aceste două categorii din urmă vor dispărea cel mai probabil, ele fiind deservite în majoritate de pensionari aflați în contracte prelungite".
Și pentru că veni vorba de reduceri și în rândul inspectorilor școlari, același "general" a afirmat că ia în calcul o marjă serioasă de reduceri de personal, "dar nu neapărat ca acum 25 de ani, când erau 18 oameni".
Și pentru că este de părere că instituția pe care o conduce este mai repede un aparat birocratic, prof. Miu are în vedere comasarea pe arii curriculare a inspectorilor de pe fizică, chimie, biologie și a celor de management. "Prevăd o reducere de până la 10 norme în inspectorat!".
Cât privește cele aproximativ 600 de norme care vor fi reduse, Miu a reamintit că, urmare a scăderii populației școlare, intenționează unirea școlilor 2 și 5, precum și 9 și 10, prin renunțarea la una dintre clădiri. "Credeți că nu mi-aș dori să pot asigura, ca alternativă la reducerile de norme atât de solicitatele after school, dar dacă economia nu susține financiar asemenea inițiative, facem și noi ce putem!". Adică reduceri maxime, cu rezultate… pe măsură!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9603 secunde