Cod etic online pentru combaterea discriminării

1924
Cod etic online pentru combaterea discriminării - eef825caae0897b2eb1a665ce96fdef6.jpg
Secretariatul General al Guvernului și Agenția Națională pentru Romi organizează mâine, la sediul Agenției de Monitorizare a Presei din București, dezbaterea "Ura virtuală vs. Responsabilitatea reală". Dezbaterea se înscrie în cadrul proiectului S.P.E.R. - Stop Prejudecăților despre Etnia Romă!
Potrivit informațiilor puse la dispoziție de organizatori, scopul evenimentului este de a atrage atenția asupra discursului intolerant propagat prin intermediul internetului și de a supune dezbaterii un cod etic pentru mediul virtual. Dezbaterea va fi moderată de jurnalistul Mircea Toma.
Au fost invitați să contribuie la dezbatere și la redactarea codului etic reprezentanți ai unor instituții cu atribuții în prevenirea și combaterea discriminării, ai celor mai importante media online, bloggeri, avocați și membri ai unor organizații de apărarea drepturilor omului.
În cadrul campaniei S.P.E.R. - Stop Prejudecăților despre Etnia Romă!, Agenția de Monitorizare a Presei derulează proiectul "Cod etic online", care are ca scop promovarea în spațiul online a unui set de reguli cu privire la conținuturile despre minorități și grupuri dezavantajate generate de utilizatorii de site-uri, forumuri și bloguri.
La dezbaterea de mâine va participa și Laurențiu Iapornicu, noul președinte al Agenției Naționale pentru Romi. Discuțiile teoretice vor avea ca fundament și cinci studii de caz – articole din presa online și comentariile cititorilor de pe site-uri. De asemenea, participanții vor dezbate problema discriminării și prin prisma legislației naționale și internaționale în domeniu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1417 secunde