Gheorghe Bosînceanu:

"Nu am forțat niciun jucător să plece de la Farul"

1028
Acuzat că transferă fotbaliști la foc automat, fostul finanțator principal al clubului constănțean spune că toate plecările au la bază voința jucătorilor, fără de care nici contractul club - club nu poate fi valabil.

"Am fost acuzat că vând jucători pe bandă rulantă, însă cine afirmă așa ceva o face cel puțin cu rea voință, pentru că niciun fotbalist nu poate fi forțat să plece. Asemenea povești nu pot fi lansate decât de cei care nu știu care e procedura regulamentară de transfer. În primul rând, jucătorul nu se vinde, ci se transferă. Nu e o marfă. Într-un transfer, poziția jucătorului e cea mai importantă. Pe lângă înțelegerea cu noua echipă, fotbalistul trebuie să semneze și înțelegerea club - club, altfel tranzacția nu e valabilă. Fără actul său de voință, transferul nu se poate face. Ca să fie clar, eu, Gheorghe Bosînceanu, nu am forțat niciun jucător să plece de la Farul", a declarat, pentru "Cuget Liber", fostul finanțator principal al echipei.
După retrogradare, au fost jucători care au spus clar că nu vor să mai joace pentru Farul în Liga a II-a, fiind dorința lor să părăsească echipa, astfel că Gheorghe Bosînceanu a trebuit să le caute echipe.
"Sunt băieți care, după ce echipa a retrogradat, s-au exprimat limpede că nu vor să mai rămână la Farul. Deși, în bună măsură, responsabilitatea retrogradării le revine și lor, nu poți să-i ții cu forța, să-i faci să se subordoneze comenzilor antrenorilor și să-i obligi să se dăruiască pe teren. Trebuie să le găsești soluții", ne-a mai spus Gheorghe Bosînceanu.
Fostul președinte al Consiliului Director al Farului a salutat implicarea noului investitor, Giani Nedelcu, solicitând Constanței să-l sprijine.
"Omul are curaj, asumându-și responsabilitatea. E dispus să scoată din buzunar sume importante, după ce nicio autoritate publică locală și niciun om de afaceri constănțean nu au venit să se implice la Farul. Nu îmi rămâne decât să îi urez succes. Constanța trebuie să înțeleagă că Giani Nedelcu s-a înhămat la o treabă grea și merită să fie sprijinit, nu lăsat singur. Doar bagă bani în clubul Constanței", a completat Gheorghe Bosînceanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 04 Iulie 2009
Stire din Sport : Giani Nedelcu a preluat FC Farul
Pagina a fost generata in 1.6464 secunde