500 de feroviari constănțeni intră în șomaj tehnic

526
Circa 500 de lucrători feroviari din județul Constanța, din sectoarele de marfă, călători și infrastructură vor intra în șomaj tehnic pe o perioadă de trei luni, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Victor Gheorghe - prim vicepreședinte al Uniunii Sindicatelor Mișcare - Comercial Regionala Constanța. În perioada de șomaj ei vor fi plătiți cu o indemnizație care reprezintă 75% din salariul de bază (fără sporuri). Banii vor fi asigurați exclusiv din fondurile celor trei societăți de cale ferată.
Conform unei hotărâri a guvernului, companiile și salariații lor aflați în șomaj tehnic, care beneficiază de indemnizația de minim 75% din salariul de bază, sunt scutiți de la plata contribuțiilor de asigurări sociale. Timp de 3 luni de zile, nici angajații, nici angajatorii nu vor plăti impozitele și contribuțiile aferente acestui venit, către bugetul de stat. Acest fapt nu va afecta calitatea de asigurat a celor aflați în șomaj tehnic. Rămâne de văzut dacă respectiva hotărâre de guvern se va aplica.
Numeroase organizații sindicale, printre care și Cartel Alfa, au semnalat faptul că măsurile privind șomajul tehnic stabilite de Guvernul Boc nu sunt puse în practică, pentru că lipsesc normele de aplicare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3853 secunde