Șapte lei pe zi, intrarea la Băile Reci de la Techirghiol

3336
Șapte lei pe zi, intrarea la Băile Reci de la Techirghiol - e1ee630dffe807676f8df3561dd70cf8.jpg
Cea mai modernă bază de tratament fizio-terapeutic de pe litoralul românesc se află la sanatoriul de la Techirghiol. Aici se asigură tratamentul balneofizic al pacienților internați în cele trei secții. Baza de tratament poate realiza peste 2500 de proceduri zilnic. Prin factorii naturali de cură oferiți, cum ar fi climatul și apa cloruro-sodică concentrată a lacului Techirghiol, dar și nămolul sapropelic, afecțiunile reumatismale și nu numai, beneficiază de un tratament complex cu efecte pozitive. Și asta deoarece mulți dintre turiștii sosiți aici în cârje au plecat acasă pe picioarele lor.
Cei care nu vin cu bilet de tratament pe litoral se pot caza la particulari și pot merge la Băile Reci de la Techirghiol. În acest loc domnește curățenia iar personalul se străduiește ca turiștii să se simtă bine. În prețul biletului, de șapte lei pe zi, intră cura de nămol, plaja de nudism, separat pentru femei și bărbați, precum și dușuri cu apă rece și caldă.

Povestea lui Techir
Legenda Lacului Techirghiol spune că primul om care a descoperit proprietățile nămolului a fost Techir, un bătrân bolnav care, simțind că i se apropie sfârșitul, s-a dus să-și viziteze un vechi prieten, Hogea. Techir călărea un măgar, iar undeva pe drumul de întoarcere spre casă, animalul a rătăcit drumul, ducându-l pe bolnav pe malul lacului. Techir s-a îmbăiat apoi în apa sărată și s-a vindecat. El s-a stabilit pe malul lacului, unde a construit o casă pentru bolnavi. De atunci, lacul sărat îi poartă numele. Ghiolul lui Techir a devenit repede cunoscut pentru calitățile balneare. Primele atestări scrise privind utilizarea nămolului în scopuri curative aparțin armatei otomane, ai cărei comandanți obișnuiau să facă, la începutul anilor 1800, împachetări cu nămol ori de câte ori au avut ocazia să poposească în Dobrogea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 23 Iunie 2009
Stire din Diverse : blitz
Pagina a fost generata in 3.7073 secunde