250 de jandarmi vor purta de grijă turiștilor, pe litoral

290
Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor antisociale pe litoral, în perioada sezonului estival 2009, în conformitate cu "Planul de Acțiune Litoral - 2009", începând cu data de 15 iunie, jandarmii din Gruparea Mobilă "TOMIS" participă, alături de Poliție, la menținerea ordinii și siguranței publice în stațiunile și zonele turistice de pe litoral.
Cei peste 250 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile "TOMIS" vor acționa în zona turistică Năvodari, stațiunile Mamaia, Costinești, stațiunile din sudul litoralului (Neptun, Olimp, Venus, Jupiter, Cap Aurora), precum și zona turistică Vama Veche - 2 Mai.
Potrivit locotenent colonel Sorin Mustățea, ca element de noutate, în acest an misiunea se va desfășura în sistem integrat, prin patrule auto și pedestre mixte, polițist - jandarm.
De asemenea, echipe de jandarmi mobile de intervenție, cu autospeciale Mercedes Vito, vor fi în măsură să acționeze în cel mai scurt timp, pentru aplanarea unor conflicte și restabilirea ordinii publice în situația în care aceasta va fi grav tulburată, la sesizare sau la solicitare, prin numărul unic de urgență 112.
Concomitent cu menținerea unui climat de ordine și siguranță publică alături de polițiști, jandarmii sunt pregătiți să asigure măsurile de ordine la toate manifestările culturale, sportive, promoționale, etc, cu participare de public numeros (în mod deosebit spectacole de amploare), ce vor fi organizate în perioada sezonului estival, pe întreg litoralul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6381 secunde