Doi polițiști, tată și fiu, acuzați de neglijență în păstrarea secretului de stat

958
Doi polițiști, tată și fiu, acuzați de neglijență în păstrarea secretului de stat - 97f75bc3276faac9d26d6c56fe597e49.jpg
Un birou din cadrul Poliției de Frontieră Constanța, casa unui comisar șef și două posturi de poliție rurală au fost percheziționate, ieri dimineață, după ce s-a constatat că un subofițer a permis accesul, prin intermediul Internetului, la docu-mente clasificate.
În cursul zilei de ieri, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Constanța împreună cu un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța au efectuat patru percheziții pentru a stabili cum au ajuns mai multe documente clasificate pe Internet.
Una dintre percheziții a vizat domiciliul comisarului șef Cornel Marinescu, ofițer în cadrul Inspec-toratului Județean al Poliției de Frontieră Constanța, și asta pentru că fiul său, Dan Răzvan Mari-nescu, agent în cadrul Postului de Poliție Cumpăna, este bănuit că ar fi introdus în cursul lunii ianuarie, într-o rețea de cartier, documente clasificate. De ase-menea, biroul comisarului șef și Posturile de Poliție Cumpăna și Ion Corvin au fost percheziționate.
Primele informații au apărut la începutul acestei luni, iar primele verificări arată că, în perioada 9 ianuarie 2009 - 25 ianuarie 2009, Daniel Răzvan Marinescu, prin intermediul unor programe de calculator, s-a conectat la nodurile de rețea Cosmopolitan și Metro Speed pentru a descărca de la alți utilizatori diferite fișiere, mai precis filme. De regulă, pentru a avea acces la cele două noduri de rețea, utilizatorul este obligat să pună la dispoziția celorlalți utilizatori ceva la schimb. În aceste împrejurări, Daniel Răzvan Marinescu ar fi pus la dispoziția celorlalți o serie de fișiere ce conțineau o mare cantitate de informații clasificate, care nu aveau ce căuta în calculatorul său.
Potrivit anchetatorilor, primele cercetări au condus la indicii de comitere a infracțiunilor de folosire de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea acce-sului unor persoane neautorizate la aceste informații și neglijență în păstrarea secretului de stat. În urma perchezițiilor, au fost iden-tificate și alte documente clasi-ficate din categoria celor mențio-nate mai sus.
Cercetările sunt continuate de procurori, cei doi polițiști fiind cercetați în stare de libertate.
În altă ordine de idei, potrivit unui comunicat de presă, conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, instituție din care face parte agentul Dan Răzvan Marinescu, susține că se delimitează ferm de astfel de fapte ce aduc atingere imaginii polițiștilor constănțeni. De asemenea, conducerea instituției susține că față de agentul Marinescu din cadrul Poliției Cumpăna, indiferent de rezultatul cercetărilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, se va declanșa procedura cercetării prealabile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7236 secunde