Pentru a stopa concedierile

Sindicatele portuare amenință cu acțiuni de protest

3830
Sindicatele portuare amenință cu acțiuni de protest - 84f3c1e3175163b2200bdf7edf808468.jpg
"Disponibilizările în portul Constanța continuă în mod nejustificat. Mulți dintre angajatori apelează la diferite firme, din afara portului, să opereze navele, deși acestea nu sunt autorizate pentru o astfel de activitate. În același timp, ele își concediază proprii salariați. Cei aduși să lucreze în locul foștilor angajați sunt plătiți… din mână ori cu salarii mai mici. Angajatorii susțin că astfel fac economii. Noi am sesizat autoritățile, dar nu s-a luat nicio măsură. Reglementările în vigoare interzic ca un agent economic portuar să-i permită altui angajator să efectueze, în incinta proprie, activitățile pentru care el însuși a fost autorizat, respectiv operarea navelor" - a declarat Mircea Burlacu, secretarul ge-neral al Federației Naționale a Sindicatelor Portuare (FNSP).
Sindicaliștii sunt nemulțumiți că în portul Constanța există firme autorizate să execute lucrări de încărcare – descărcare a navelor, în ciuda faptului că nu au utilaje și oameni angajați. "Unii și-au luat licență pentru lucrările de curățare a hambarelor, dar fac operare portuară; alții au fost autorizați doar pentru amarare, dar fac tot operare. Toate astea contribuie la extinderea zonei gri și negre a economiei portuare. Locurile de muncă nu se salvează; scad și încasările la bugetul de stat. Lucrurile evoluează spre rău" – afirmă Burlacu.
Care va fi reacția sindicatelor? "Oamenii muncesc cu teama în suflet, într-un continuu stres din cauza concedierilor, care nu se mai opresc, în ciuda faptului că sunt nave la operare. Probabil că vom trece la acțiuni de protest" – atenționează secretarul general al FNSP.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2597 secunde