Festivalul "Mamaia Copiilor", din nou fără finanțare locală

1055
Festivalul
Festivalul Național de Creație și Interpretare "Mamaia Copiilor" se ține și anul acesta, în perioada 9 - 12 iulie, la Casa de Cultură din Constanța. Și nu datorită Consiliului Județean (CJ) sau a Primăriei Constanța, ci prin eforturile compozitorului Aurel Mano-lache, cel care a reușit, și anul acesta, să strângă o mare parte din fondurile necesare organizării unui astfel de eveniment. Finanțatorii sunt Ministerul Culturii, Cultelor și Patrimoniului Cultural Național, Ministerul Educației, Cercetării și Inovării, Ministerul Tineretului și Sportului, Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radio-difuziune și Agenția Națională "Euroconcert". De asemenea, la strângerea de fonduri au contribuit și părinții copiilor care participă la concurs.
Festivalul "Mamaia Copiilor", ajuns la cea de-a IX-a ediție, nu mai beneficiază de trei ani de finanțare din partea CJ. Și nu poate fi vorba de lipsă de fonduri, având în vedere evenimentele pe care Primăria sau CJ își permit să le susțină: Croaziera ta, Strong Man, Disco Sensations Hello ’70s, Festiva-lul de Salsa, World Music, Exotic Car Show sau Carnavalul de Samba.
Se pare, însă, că motivația organizatorilor nu a fost slăbită, în ciuda lipsei bugetului: "Importanți sunt copiii, cei care demonstrează că sunt talentați", a spus Aurel Manolache.
Încercarea moarte n-are, astfel că Aurel Manolache a încercat, și anul acesta, să stea de vorbă cu liderii CJ sau ai Primăriei. Tot ce a obținut a fost un refuz din partea CJ de a folosi Teatrul de Vară Mamaia, pe motiv că acesta se află în renovare. Nici Teatrul de Vară Soveja nu a putut fi pus la dispoziția festivalului, deși nu a mai fost folosit de ani de zile.
Așa că soluția de compromis a rămas tot Casa de Cultură Constanța, locul unde s-a desfășurat festivalul și anul trecut.
Aici vor urca pe scenă 55 de copii la secțiunea interpretare, 12 formații la secțiunea grupuri mici și șase formații la secțiunea grupuri mari.
Dacă, anul trecut, Constanța nu a avut niciun reprezentant, anul acesta, la secțiunea interpretare, îi vom putea vedea pe constănțenii Anastasia Ciornea, Bianca Niță și Ioana Veronica Ciornea. La preselecția zonală, conform datelor puse la dispoziție de Aurel Manolache, au participat 1.100 de copii, dintre care au fost selectați 258 pentru preselecția finală de la București.
Etapa Finală a Festivalului Mamaia Copiilor va fi transmisă în direct de TVR1 și TVR Internațional, de-a lungul celor patru zile de concurs.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3812 secunde