Din categoria "Am și eu un prieten…"

Mazăre s-a oferit să "pună umărul" la locuințele pentru tineri, furnizând 1.000 de chiuvete la un preț bun

1473
Prezent ieri pe șantier la primul cartier de locuințe de pe strada Baba Novac, primarul Radu Mazăre a declarat că "lucrările sunt în grafic în proporție de 80%".
Edilul a menționat că, alături de Almaconst, care s-a retras din proiect și a fost înlocuită cu o firmă din Israel, s-ar mai putea retrage încă un investitor, și acesta urmând a fi înlocuit, cel mai probabil, tot cu o firmă israeliană.

Momeli sau facilități?
Problemele financiare au fost cel mai des semnalate de investitori edilului Mazăre. Și asta pentru că cele mai multe contracte semnate sunt fără avans, lucru care îi dezavantajează pe investitori, mai ales în situația economică actuală. În acest context, firmele au nevoie de cele mai ingenioase strategii de marketing pentru a-i determina pe constănțenii dornici să fie posesorii unei locuințe ieftine să dea și ceva bani avans.
"Voi dacă găsiți niște momeli, oamenii vin", le-a spus edilul neoficial investitorilor, oferindu-le o primă soluție. Oficial, în fața reprezentanților presei, soluția a sunat astfel: "am discutat cu constructorii și le vor oferi niște facilități dacă vor da niște bani în avans".

Se practică "dumping-ul"
Mazăre s-a oferit să îi ajute pe investitori și cu niște chiuvete, la prețuri mai… bune decât cele de pe piață. Concret, edilul a întrebat franc cât costă pe piață o chiuvetă precum cea din garsoniera gata pregătită pentru vizita edilului. La auzul sumei de 60 de euro, Mazăre a negociat imediat vreo 1.000 de astfel de obiecte sanitare, la prețul de 15 euro. Ar fi vorba, după chiar spusele primarului, de un stoc de care dispune un prieten de-al său. "Nu sunt toate la fel, dar sunt bune", și-a "promovat" edilul marfa, de altfel la un preț bun…
Întrebarea "Aveți nevoie?" a primit repede un răspuns afirmativ din partea investitorilor, astfel că, interpretând afacerea în favoarea constănțenilor care vor beneficia de locuințele faimoase, ne-am putea aștepta la o scădere a prețului pe metrul pătrat.
Edilul constănțean a completat pe parcursul vizitei de lucru că programul "Locuințe ieftine pentru tineri" va continua și anul viitor, cu încă vreo 1.500 de unități locative, în condițiile în care Mazăre susține că sunt încă 4.000 de cereri peste cele 16.000 inițiale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8959 secunde