Alegeri la Consiliul Regional al Elevilor

563
În perioada 28-29 aprilie, la Constanța, s-au desfășurat alegerile la nivelul Consiliului Regional al Elevilor, Regiunea Sud-Est. La acțiune au participat președinții și vicepreședinții Consiliilor Elevilor din județele: Brăila, Constanța, Galați, Vrancea și Tulcea.
Pentru postul de președinte și vicepreședinte al Consiliului Regional al Elevilor au candidat județele: Brăila (Dana Marisa Licsandru - clasa a X-a), Constanța (Alexandru Frățilă - clasa a X-a) și Galați (Cristian Leată - clasa a XI-a).
Primul pas în cadrul acestor alegeri l-a constituit prezentarea, de către fiecare candidat, a unui dosar care să conțină: curriculum vitae, scrisoare de motivație, formular de candidatură, conform unei anexe care face parte integrantă din Regulamentul de funcționare al Consiliului Național al Elevilor, o propunere de proiect regional, strategia personală de dezvoltare a CRE, proces-verbal de la ședința de alegeri pe județ, act doveditor (adeverință) privind vechimea ca reprezentant al elevilor pe școală/județ, acte care dovedesc (adeverințe) implicarea în acțiuni de voluntariat sau statutul de voluntar.
În urma prezentării strategiei personale de acțiune în regiune, precum și a unui proiect propus pentru perioada următoare, candidații au răspuns, timp de 10 minute, întrebărilor colegilor lor. Majoritatea proiectelor depuse se refereau la înființarea unor cluburi de dezbatere care să funcționeze atât la nivel județean, cât și regional și care să implice elevii/tinerii în procesul decizional administrativ. De asemenea, s-a pus accent pe obținerea unui statut juridic al acestui organism regional pentru a putea accesa mai ușor fonduri externe în derularea proiectelor.
Prin vot secret, democratic (fiecare județ a avut dreptul de a-și exercita un singur vot, cu amendamentul că județele candidate nu își votează propriul candidat), elevul Cristian Leată - Galați a fost ales președinte și Alexandru Frățilă - Constanța, vicepreședinte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1166 secunde