Căutat pentru două omoruri în Italia, pus în libertate

385
În urmă cu aproximativ o săptămână, un constănțean a fost reținut de polițiști fiind acuzat de omor, în Italia.
Potrivit anchetatorilor, Con-stantin State, de 24 de ani, a fost prins în noaptea de 19 spre 20 aprilie, în timp ce se deplasa pe strada Nicolae Grigorescu, din Constanța.
Oamenii legii susțin că tânărul era de mai mult timp urmărit după ce magistrații din Italia au emis pe numele lui un mandat de arestare european. El este acuzat de autoritățile din Italia de săvârșirea a două infracțiuni de omor deosebit de grav și una de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Faptele de care este acuzat ar fi fost comise în perioada ianuarie - martie 2006. Anterior acestei perioade, se pare că State fusese expulzat din Suedia, dar în loc să vină în România s-ar fi oprit în Italia, unde ar fi comis faptele de care este acuzat de autoritățile italiene.
Vineri, la Curtea de Apel Con-stanța s-a pus în discuție ares-tarea acestuia în vederea trimiterii lui către autoritățile italiene. Avocatul său a prezentat însă judecătorilor o dovadă că pașa-portul era expirat în perioada în care ar fi fost comise respectivele omoruri și, prin urmare, el nu avea cum să fie în Italia la acel moment.
"Din adresa emisă de autoritățile constănțene rezultă că lui State i s-a suspendat dreptul de a folosi pașaportul în perioada 2005 - 2007, apoi i-a fost anulat acest act deoarece titularul nu l-a mai ridicat", a susținut avocatul Liviu Cristescu, în fața magistraților.
Dată fiind această situație, magistrații constănțeni au dispus solicitarea de informații suplimen-tare de la autoritățile italiene în ceea ce îl privește pe State, pen-tru a nu se crea vreo confuzie.
În ceea ce îl privește pe suspect, magistrații au dispus luarea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile, fiind acordat un nou ter-men de judecată la data de 6 mai. În tot acest timp ar trebui lă-murită situația lui Constantin State.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.769 secunde