Pentru viitorul lor,

Liceenii de la Colegiul de artă militează pentru salvarea mediului

606
Mișcarea Earth Hour a început în 2007, în Australia, când 2,2 milioane de persoane și 2.100 de companii au stins luminile timp de o oră. În 2008, evenimentul a devenit unul global, antrenând 50 de milioane de oameni din 35 de țări. În 2009 își propune să implice peste 1 miliard de oameni.
În România, deja de anul trecut au apărut primele semne de implicare și se speră ca anul acesta impactul Earth Hour să fie mult mai mare.
În fiecare an, în ultima sâmbătă din martie, pentru o oră, oamenii sunt îndemnați să stingă lumina. De ce? Pentru a arăta că le pasă de natură. În această oră consumul de energie scade și automat cantitatea de CO2 emisă în atmosferă. Este o încercare de a face tot mai mulți oameni conștienți de problemele cauzate de poluare și de a-i face mai eficienți din punct de vedere energetic.
Elevii Colegiului Național de Arte "Regina Maria" Constanța au inițiat o serie de activități legate de salvarea mediului. Începând de miercuri, 25 martie, au împărțit prin oraș, prin școli, flyere cu mesaje de încurajare și informare a populației, îndemnându-i pe oameni să participe la această mișcare mondială de salvare a planetei. Un fragment din mesajul lor este acesta: "Anul acesta te așteptăm să te implici și tu pe 28 Martie. Ai aflat ce e Ora Pământului, așa că nu mai ai nicio scuză pentru a nu acționa!!! Stinge lumina, închide TV-ul, combina și calculatorul și mergi la o plimbare prin parc. Pe jos, nu cu mașina, că și ea poluează!".
De asemenea, au pregătit postere care vor fi afișate la instituții și companii din oraș. Colegiul a fost declarat susținător oficial pe site-ul care promovează acest proiect în România, alături de Ateneul Român, Opera Națională București, Institutul Național de Administrație, Fundația Speologică "Club Speo Bucovina", Escobar Media, Wizart Studios.
Pe 28 martie, ora 20.30, toți sunt obligați să acorde o oră de atenție Pământului, de dragul copiilor lor și al generațiilor viitoare. Astăzi, însă, liceenii se vor afla din nou în fața Tomis Mall pentru a le face cunoscute trecătorilor beneficiile unei singure ore de… atenție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8106 secunde