Selecționata Constanței - Yenisei Krasnoyarsk 19-31, în meci amical de rugby

Placați de milionarii ruși

758
Rușii au ajuns să ne dea clasă la rugby. După ce naționala României s-a înclinat
în fața reprezentativei "Marelui Urs", a venit rândul și Selecționatei Constanței să fie înfrântă de vicecampioana Rusiei.

Echipa de rugby Yenisei Krasnoyarsk și-a început stagiul de pregătire din România cu un amical la malul mării, înfruntând, ieri, pe stadionul din "Badea Cârțan", Selecționata Constanței, formată din jucători de la RCJ Farul și Constructorul-Cleopatra și condusă de pe margine de antrenorii Cristian Brănescu și Gheorghe Florea.
Rușii au pornit în trombă și au culcat balonul în terenul de țintă advers în chiar primul minut, 0-5. Până în minutul 30, oaspeții au atacat cu toate liniile și s-au distanțat pe tabelă, 0-19. Marian Dumitru a replicat cu un eseu, pornit de la placajul zdravăn aplicat de Bușcă unui rus, încercare transformată de Bogdan Muntean, 7-19.
Până la pauză, constănțenii au mai primit un eseu, 7-24, dar, în debutul reprizei secunde, păreau că pot răsturna situația, după eseul lui M. Dumitru, transformat tot de Muntean, 14-24. Rușii nu s-au lăsat intimidați, iar un nou eseu transformat a lămurit lucrurile, 14-31. Încercarea lui Petrică Rotaru, venită în ultimele secvențe, a stabilit scorul final, 19-31.
"Am întâlnit un adversar puternic, aflat în creștere valorică față de anul trecut. Jucătorii mei nu au placat așa cum mă așteptam, s-au lovit de apărarea rusă ca de zidurile Moscovei", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Cleopatra, Vasile Chirondojan.
De partea cealaltă, antrenorul formației din Krasnoyarsk, Alexander Pervuhin, s-a arătat încântat de modul în care a fost primit pe litoral.
"Suntem pentru al doilea an consecutiv la Constanța, ne place aici, ni se asigură toate condițiile. Meciul cu selecționata a fost de un bun nivel, un test util echipei mele. Rămânem în România încă o săptămână și vom mai disputa, în această perioadă, alte trei partide amicale, cu RCJ Farul (n.r. - mâine, ora 16, pe stadionul din "Badea Cârțan" sau cel din str. Primăverii), Steaua (28 martie) și Olimpia București (29 martie)", a spus Pervuhin.
Yenisei Krasnoyarsk este vice-campioana Rusiei, furnizează cinci jucători echipei naționale și are un buget de câteva milioane de euro, bani despre care se aude că ar fi furnizați de magnatul Roman Abramovic. Așa se explică faptul că trupa rusă și-a permis un cantonament chiar în Africa de Sud, iar la Constanța, a sosit direct din stagiul din Turcia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7096 secunde