Unul dintre presupușii falsificatori din rețeaua lui Rădăcină, lăsat în libertate

1201
Ieri, magistrații de la Tribunalul Constanța au luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea în ceea ce-l privește pe Silviu Victor Butnaru, cercetat alături de Cătălin Teodor Rădăcină, de 29 de ani, Vasile Iulian Goșa, de 33 de ani, și Emanuel Tudor Cristache, de 31 de ani, din Medgidia, toți fiind acuzați de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Ultimii trei au fost arestați de magistrații de la Tribunalul Constanța, la finele săptămânii trecute, după ce Judecătoria dispusese cercetarea lor în stare de libertate.
Avocatul lui Butnaru, Apostol Armeanu, a mărturisit în fața magistraților că vine în fața lor cu o frustrare, pentru că alți colegi ai celor trei judecători aflați în completul de ieri au dat, vineri, o hotărâre de arestare în cazul a încă trei persoane cercetate în acest caz, deși "nu știm care sunt faptele pentru care sunt cercetați. În ceea ce-l privește pe Butnaru, la dosar avem o plângere a unui bărbat, Adrian Dinu, care spune că Butnaru i-ar fi înmânat o situație în fals, pentru a fi folosită la bancă, pentru a se lua un împrumut. Noi am depus la dosar acte care dovedesc că acel document este real.
Simt o anume frustrare…. - continuă avocatul Armeanu -. Mi-e teamă ca nu cumva, la un moment dat, ulterior, din cauza stării de arest preventiv, probatoriul să nu sufere, să nu constatăm că nu există probe… Pe de altă parte, procurorul nu amintește nimic de prejudiciu; cât este prejudiciul?!"
Anchetatorii au efectuat zece percheziții la domiciliile persoanelor implicate în acest dosar și la sediile societăților administrate de ei, iar în urma acțiunilor întreprinse au reușit să stabilească modul de operare.
Conform polițiștilor, bărbații, în perioada 2007 - martie 2009, au indus în eroare mai multe bănci, instituții de credit și persoane juridice care se ocupă cu comercializarea produselor electronice. Planul lor era simplu: se foloseau de diverși cetățeni racolați, obțineau credite bancare și, respectiv, cumpărau bunuri în rate, "uitând" să-și achite datoriile. În acest mod, ar fi creat un prejudiciu care, potrivit anchetatorilor, se ridică la peste 110.000 de lei. În aceeași perioadă, cei trei, alături de alți doi făptași, s-au ocupat și cu falsificarea permiselor, a rovignetelor și a diplomelor de absolvire a cursurilor liceale, iar în schimbul acestor falsuri obțineau importante sume de bani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6748 secunde