"Mincinosul", dandy italian cu dragoste pentru fiecare

917

Articole de la același autor

Casa de Cultură Constanța a găzduit, marți seară, spectacolul "Mincinosul", de Carlo Goldoni, în regia lui Toma Enache.
Spectacolul l-a avut în centru pe dandy-ul italian interpretat de Claudiu Bleonț, care, păcălindu-i pe toți că este un burlac dornic să pună capăt libertății, își urmărește obiectivele libidinale fără scrupule, fiind prins, în cele din urmă. Pornind de la motoul: "Dacă recunoști că trebuie să minți, poate afli adevărul", marele mincinos folosește tertipuri pe alocuri sofisticate pentru a-i da dreptate, în cele din urmă, lui Einstein: "Ce secol trist, mai degrabă spargi un atom decât o prejudecată", afirmă acesta.
Publicul i-a putut vedea pe scenă pe Uritescu - tatăl și fiul (Valentin și Bogdan), jucând în rolurile lui Panta-lone, respectiv Florindo: "A fost destul de dificil să joc alături de fiul meu, în sensul că eu, ăl mai bătrân și care cred că am experiență, l-am bătut la cap tot timpul. Și asta nu-i place, nu-i place nimănui. Dar până la urmă ne-am în-țeles", a spus, după spectacol, actorul Valentin Uritescu.
Din distribuție au făcut parte: Claudiu Bleonț, Valentin Uritescu, Bogdan Uritescu, Liliana Pană, Mircea Constantinescu, Teodora Colagiu, Mariana Liurcă, Adrian Anghel, Ana Constantin și Răzvan Oprea.
De asemenea, l-am putut vedea evoluând și pe Axel Moustache, câștigătorul premiului "Generația Așteptată" la Gala Tânărului Actor Hop de la Mangalia din 2007.
Ilustrația muzicală a fost semnată de George Marcu și scenografia de Raluca Mișaca.
Pe Claudiu Bleonț îl vom mai putea vedea luna aceasta, la Casa de Cultură, pe 23 martie, în spectacolul "Aventurile unui bărbat destul de serios". Actorul va juca alături de Eugen Cristea, Maria Teslaru, Cesonia Postelnicu și Marcelo Cobzariu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2586 secunde