Criminalul din Vârtop rămâne cu pedeapsa de 22 de ani de închisoare

252

Articole de la același autor

Magistrații constănțeni au respins cererea de revizuire a dosarului depusă de Ilie Anghel, condamnat la 22 de ani de închisoare pentru că și-a omorât soția.
Deși poate părea cinic, printre motivele de revizuire înaintate instanței de către condamnat s-a aflat și deshumarea fostei sale soții. Mai mult, el ceruse și o contraexpertiză psihiatrică, prin care să se stabilească dacă avea sau nu discernământ în momentul comiterii faptei.
Crima a avut loc în urmă cu mai bine de trei ani, mai precis, pe 17 decembrie 2005, în localitatea Vârtop, comuna Albești. Tot scandalul a pornit de la doi saci de fasole pentru care Ilie Anghel își acuza consoarta că i-a vândut vecinilor, pe băutură.
Potrivit constatărilor anchetatorilor, timp de aproape o oră, femeia a fost bătută cu bestialitate, cu pumnii, cu palmele și cu un par, și a suferit leziuni pe întreaga suprafață a corpului. Dar criminalul nu s-a mulțumit cu atât. A pus mâna pe o cană de apă clocotită, pe care a aruncat-o pe femeie, cauzându-i arsuri de gradele II și III pe circa 50% din suprafața corpului.
Și, de parcă toate astea nu ar fi fost de ajuns, Ilie și-a alungat soția afară, în frig, unde a lăsat-o să stea minute bune la temperaturi cu mult sub zero grade, îmbrăcată sumar, iar cu puținele haine pe care le avea pe ea îmbibate de apă. Femeia a murit, din cauza "șocului mixt, combustional, traumatic și hemoragic, urmare a arsurilor și hematoamelor perifaciale de membre superioare și inferioare".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8058 secunde