Campanie pentru strângere de fonduri pentru noul cimitir musulman din Medgidia

846
Membrii comunităților turcă și tătară din Medgidia sunt chemați să sprijine demararea lucrărilor de împrejmuire a noului cimitir musulman din localitate.
Terenul pentru noul cimitir a fost atribuit comunităților de către administrația locală încă din 2003. Între timp au fost întocmite și toate documentațiile aferente, în prezent ajungându-se la stadiul de împrejmuire. Pentru demararea lucrărilor de împrejmuire este nevoie însă și de suportul material al enoriașilor.
În acest sens, grupuri formate din reprezentanți ai Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România, ai Uniunii Democrate Turce din România și ai geamiei vor începe strângerea de fonduri.
Decizia înființării acestor grupuri de acțiune a fost luată în cadrul unei dezbateri publice care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la Medgidia.
La inițiativa președintelui filialei locale a UDTTMR, Erol Murad, au fost invitați la dezbatere membrii comunităților turcă și tătară din Medgidia, ai Muftiatului Cultului Musulman din România, și viceprimarul Sorin Țuțuianu, în calitate de reprezentant al administrației publice locale.
Pentru strângerea fondurilor necesare vor fi alocați bani și de la bugetul local. De aseme-nea, deputatul UDTTMR Aledin Amet, prezent la dezbatere, a declarat că va face demersurile necesare pentru a găsi și sponsori care să se implice în dezvoltarea acestui proiect, iar pentru 2010 va solicita Ministerului Culturii și Cultelor să prevadă alocarea unei sume pentru cheltuielile necesare în viitor pentru amenajarea noului cimitir musulman din Medgidia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0746 secunde