Școala "B.P. Hașdeu" a împlinit 130 de ani

732
Ieri, Școala nr. 12 "B.P. Hașdeu" a sărbătorit 130 de ani de la înființare, marcând evenimentul printr-o serie de manifestări. Astfel, dimineața a debutat prin concursuri de matematică și sesiuni de comunicări științifice și prezentări de filme documentare.
A urmat, apoi, o expoziție de produse cu vânzare, intitulată "Multiculturalitate gastronomică", precum și o expoziție cu vânzare de mărțișoare și felicitări, realizată în parteneriat cu Școala cu clasele I - V "Petre Ispirescu" Constanța.
Nu au fost ignorate nici manifestările sportive, elevii punându-și la încercare abilitățile fizice printr-un concurs de role și biciclete.
De asemenea, a avut loc și un atelier de creație al revistei școlare nr. 2/2009, "Pe aleea Domnului", urmat de concursul "Cel mai bun recitator", la care au participat elevii claselor I – IV. Nu au lipsit nici concursurile de literatură: elevii claselor V- VIII au participat la competiția "Hașdeu - Patronul spiritual al școlii", urmat de întâlnirea cu profesorii pensionari ai Școlii nr. 12.
Despre cea de-a doua activitate din cadrul pro-iectului educațional "Interculturalitate româno-japoneză", intitulată "Primăvara interculturală" ne-a vorbit prof. Mihaela Alexandru: "Au fost prezentate obiceiuri și tradiții de început de primăvară, specifice celor două țări. De asemenea, a avut loc și o recitare de poezie haiku, iar copiii au lucrat pe ateliere la ikebana, mărțișoare și origami". Activitatea s-a încheiat cu un moment artistic constând în dansuri aromâne și tătărești.
Sărbătoarea școlii s-a mutat, spre după-amiază, la Palatul Copiilor, unde elevii au susținut spectacolul "Pe strada Domnului Hașdeu".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6732 secunde