Bilanț pe 2008 la Muzeul de Arheologie "Callatis"

2638

Articole recomandate

La Muzeul de Arheologie "Callatis" Mangalia a avut loc, pe 4 februarie, o sesiune internă de comunicări, unde specialiștii muzeului și-au prezentat rezultatele cercetărilor arheologice din campania anului 2008.
Comunicările au făcut referire la cercetările arheologice de salvare din zona Mangaliei. Alături de acestea, au fost făcute cunoscute și rezultatele cercetărilor sistematice desfășurate de specialiștii muzeului callatian pe șantierele sistematice de tradiție, printre acestea fiind: Tropaeum Traiani, Albești, Noviodunum, Cheile Turzii și Țaga.
De asemenea, a fost prezentată activitatea laboratorului de restaurare-conservare din cadrul Muzeului de Arheologie "Callatis" Mangalia și rezultatele instruirii teoretice și practice a specialiștilor muzeului, ca urmare a participării lor la cursurile ținute la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" din București.
Astfel, dr. Mihai Ionescu, Robert Constantin, Nicolae Alexandru și Alexandru Alexiu au vorbit despre cercetările sistematice de la colțul de nord-vest al cetății Callatis și despre cercetările de salvare de la Școala nr. 5 "Gala Galaction" Mangalia. Dr. Mihai Ionescu și Robert Constantin au mai prezentat și cercetările sistematice de la Tropaeum Traiani, iar Nicolae Alexandru a făcut referire la Fortificația de la Albești.
Dr. Sorin Marcel Colesniuc a prezentat rezultatele cercetărilor arheologice de salvare din zona Mangaliei, precum și cercetările sistematice de pe șantierele arheologice Cheile Turzii și Țaga, în timp ce Radu Laurențiu a prezentat turnul de colț de la Noviodunum.
Dr. Ion Pâslaru a vorbit despre cercetările arheologice de salvare din Mangalia, printre acestea fiind și supravegherea realizată cu prilejul lucrărilor de reabilitare a sistemului public de iluminat al municipiului. Valerică Maxim a detaliat activitățile din cadrul laboratorului restaurare-conservare a muzeului callatian, iar, în final, Liliana Vioiu și Corina Radu au descris instruirea teoretică și practică de care au beneficiat în anul 2008, la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" din București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8525 secunde