Colegiul de Arte lansează elevilor îndemnul:

"Să dăm o mână de ajutor corpului nostru!"

632
Colegiul Național de Arte "Regina Maria" organizează artăzi, de la ora 17, seminarul interactiv "Trebuințele nutritive ale omului sănătos", activitate organizată în cadrul programului educațional "Alimentația sănătoasă a familiei - Formarea unui stil de viață armonios".
Acțiunea, condusă de asistent Laura Halmache, de la Autoritatea de Sănătate Publică Județeană Constanța, se adresează părinților și elevilor din clasele a III-a până într-a X-a, cadrelor didactice implicate în proiect și se înscrie în seria manifestărilor educative realizate de profesorii diriginți și învățători pentru promovarea sănătății. Se vor aborda și dezbate probleme precum: "Nutriția, ca experiență primară"; "Nutriția, ca experiență a comunicării"; "Alimentele - mai mult decât hrană: comportament"; "Cum, Când, Cât, Ce trebuie să mancâm ca să fim sănătoși!".
Programul educațional "Alimentația sănătoasă a familiei", inițiat de Victoria Dorobanțiu, Daniela Stroia, Adriana Timofte, Angela Doicescu-Ciurea - cadre didac-tice de la Colegiul de Arte, își propune organizarea de ateliere de lucru, seminarii, dezbateri, lecții, concursuri, activități practice, vizite, expoziții, care să asigure educarea adulților și a populației școlare pentru un stil de viață sănătos.
Programul educțional, proiectat să se deruleze pe parcursul anului școlar 2008-2009 în parteneriat cu ASPJ Constanța și cadre didactice de la Universitatea "Ovidius", are ca scop facilitarea accesului la o informare corectă, avizată privind alimentația tinerilor și a adulților, formarea și dezvoltarea unor deprinderi și comportamente sănătoase, cu evitarea factorilor de risc, cu renunțarea la comportamentele de risc. Totodată, programul educațional
își propune să ridice nivelul de informații din domeniul medical la nivelul populației școlare și a adulților pentru protejarea sănătății și prevenirea bolilor prin cunoașterea factorilor de risc, și, nu în ultimul rând, eficientizarea comunicării copil-părinte-cadru didactic.
Este esențial să dăm o mână de ajutor corpului nostru și putem face lucrul acesta în primul rând printr-o alimentație sănătoasă și corectă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8433 secunde