Traficant internațional de droguri, după gratii și de Revelion

932
Magistrații constănțeni au respins cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu aceea de a nu părăsi localitatea înaintată de Valentin Cristian David, zis "Biți", trimis în judecată pentru trafic internațional cu droguri.
Tânărul de 21 de ani, fost student al Facultății de Management din cadrul Universității "Spiru Haret", din Constanța, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracțiunii de trafic internațional de droguri. Valentin Cristian David, a trimis, pe 21 noiembrie 2008, pe numele unui prieten de-al său, din Franța în România, un colet care conținea 2,107 kg de rezină de canabis. La data de 2 decembrie 2008, de la sediul Poștei ATLASSIB, din Constanța, a fost ridicat de către procurori coletul "buclucaș" - respectiv o pungă din plastic, în care erau ascunse drogurile cu pricina.
Imediat, oamenii legii i-au ridicat pentru audieri pe Valentin Cristian David și prietenul acestuia, Cosmin Cristian Bortan, și el tot fost student la Universitatea "Spiru Haret", pe numele căruia David a expediat coletul din Franța.
În urma audierilor, procurorii DIICOT Constanța au demarat urmărirea penală doar împotriva lui David, pentru că el a recunoscut că a cumpărat drogurile din Franța, "pentru că era mai ieftin și pentru consum propriu". Din calculele sale, cele două kilograme urmau să îi ajungă doi ani de acum încolo.
"La noi drogurile sunt scumpe, iar eu sunt consumator și m-am gândit să le procur din străinătate pentru că sunt mai ieftine" - a declarat David în fața anchetatorilor.
La data de 3 decembrie, la propunerea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța, magistrații de la Tribunalul Constanța au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a lui Valentin Cristian David.
Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 26 ianuarie 2009.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7491 secunde