Sportul românesc a pierdut un specialist de marcă

A murit Octavian Dimofte

420
Familia sportului constănțean a primit o nouă lovitură, după ce unul dintre fiii săi adoptivi, Octavian Dimofte, a încetat din viață, ieri dimineață, la vârsta de 58 de ani. Cauza decesului - o boală nemiloasă, cancer.
"Este o mare pierdere pentru noi. A fost un om deosebit, un profesionist desăvârșit. A fost căsătorit cu voleibalista Doinița Dimofte, de la CS Farul, una dintre cele mai valoroase ridicătoare din România. Suntem alături de familia îndurerată", a declarat Elena Frîncu, directorul executiv al DSJ Constanța.
Octavian Dimofte s-a născut în 1950, la Ploiești. A absolvit IEFS, promoția 1973, și a fost profesor de educație fizică. Din 1965, a jucat volei la echipa Petrolul Ploiești, iar la finalul junioratului, a activat la echipele IEFS, Electra București și CS Farul Constanța.
Ca tehnician, a pregătit formațiile de volei CSS 1, CS Farul Constanța, Dinamo București și Dacia Pitești. În perioada 1988-1990, a antrenat și reprezentativa de senioare, reușind clasarea pe locul 4 la CE din 1989.
În anul 1996, Dimofte a primit titlul de antrenor emerit. A deținut funcții precum metodist la UJEFS Constanța, vicepreședinte al CS Farul, secretar general interimar, vicepreședinte, președinte la FR de Volei și director general al clubului Olimpia București.
Dumnezeu să-l odihnească în pace! Înmormântarea va avea loc mâine.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6814 secunde