Liviu Bamburic i-a privit în ochi pe cei care au încercat să-l asasineze

954

Articole de la același autor

Vineri, magistrații de la Curtea de Apel Constanța au respins recursul formulat de trei dintre suspecții care sunt acuzați că au comis tentativa de asasinat asupra lui Liviu Dorin Bamburic, omul de afaceri constănțean care a supraviețuit după ce a fost ținta unui tir de nouă gloanțe.
"Supraviețuitorul" Bamburic a venit, vineri, la Curtea de Apel Constanța, pentru a-i privi în ochi pe cei care i-au dorit moartea, însoțit de trei dintre bodyguarzii lui. Poate, doar astfel, ar putea înțelege ce anume i-a determinat (în afara sumei de 40.000 de euro - spune el -, pe care i-ar fi primit pentru că l-ar fi trimis în lumea celor drepți) să comită un astfel de act mafiot.
Pe de altă parte, el a ținut să fie în sala de judecată și pentru un alt motiv. În ultimele zile, au circulat diverse zvonuri potrivit cărora apropiații lui Dediu, prin presiuni exercitate asupra instanței, ar putea obține eliberarea din arest.
Cei trei au refuzat să facă vreo declarație în fața instanței de judecată. "Nu am ce declara. Mă consider nevinovat!" - doar asta a spus fiul unui prosper om de afaceri din Galați, unul dintre principalii suspecți din acest dosar, Daniel Lili Dediu.
Avocații celor trei bărbați au spus că arestarea preventivă a clienților lor s-a făcut în condiții de nelegalitate și că, la momentul la care a fost sesizată prima instanță cu propunerea de arestare, ordonanța procurorului de reținere a suspecților expirase deja. Ba, mai mult, apărarea a susținut că nu Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța ar fi trebuit să se ocupe de efectuarea urmăririi penale, ci Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.
Dumitru Hagiu, avocatul lui Dediu și Dănilă, a făcut trimitere și la Nicolae Purichia, cel de-al patrulea suspect pentru care s-a cerut, de asemenea, arestarea, dar față de care s-a luat o altă măsură preventivă. Avocatul a încercat să acrediteze ideea că este vorba despre o discriminare, pentru că numai suspecții din Galați au fost arestați.
"Din modul în care anchetatorii au instrumentat dosarul, putem să concluzionăm că s-a vrut neapărat inocularea ideii că aceștia sunt autorii, nu alții. Este ceva la mijloc aici", a precizat suspicios avocatul. Apărătorii au adus în discuție și calitatea de martor de care se bucură Liviu Cristian Toager, un tânăr care a pretins că a fost alături de cei trei în seara în care a fost comisă oribila faptă, dar care și-ar fi "negociat" poziția de martor din acest dosar.
De partea cealaltă, la polul opus, reprezentanții Parchetului au afirmat că propunerea de arestare a suspecților s-a făcut în condițiile legii și că măsura reținerii nu încetase la momentul la care a fost sesizată instanța. Procurorii au adăugat că Nicolae Purichia, cel de-al patrulea suspect, a fost lăsat în libertate din cauza stării precare a sănătății sale. În ultimul cuvânt, Mustață a afirmat că este un abuz faptul că este închis, că nu știe nimic despre fapta de care a fost acuzat și că familia lui se află în pericol.
Trebuie precizat faptul că tânărul Daniel Lili Dediu, a avut, ca și la termenul anterior, pe tot parcursul judecării recursului, o atitudine sfidătoare, zâmbind ironic din boxă, debordând de bună dispoziție, uitându-se pe pereți și trimițând bezele prietenei sale.
Mustață, Dediu și Dănilă sunt acuzați de tentativă și complicitate la tentativă de omor calificat și asociere în vederea comiterii de infracțiuni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8233 secunde