Bamburic: "Mă tem pentru viața mea!"

763
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au formulat recurs împotriva deciziei instanței de fond, care a decis ca Nicolae Purichia să fie cercetat, în stare de libertate, pentru instigare la tentativă de omor deosebit de grav.
Totodată, și cei trei tineri care au primit mandate de arestare au făcut recurs la decizia Tribunalului Constanța prin care s-a dispus ca ei să fie arestați preventiv pentru 29 de zile.
Calea de atac se va soluționa de magistrații Curții de Apel Constanța, care au stabilit ca termen de judecată data de 16 decembrie.
Joi seara, judecătorii de la Tribunalul Constanța au emis mandate de arestare preventivă pe numele a trei dintre cei acuzați că au săvârșit tentativa de omor asupra omului de afaceri constănțean Liviu Dorin Bamburic, care a fost împușcat cu nouă focuri de armă, la mijlocul lunii ianuarie.
Astfel, au ajuns după gratii, Dănuț Maricel Mustață, Grigore Dănilă și Daniel Lili Dediu, de 23 de ani, fiul unui influent om de afaceri din Galați.
De asemenea, judecătorii au decis ca cel de-al patrulea suspect, care are rolul de instigator, Nicolae Purichia, de 38 de ani, să fie cercetat, dar în stare de libertate. De remarcat că, joi seara, atunci când au fost duși în fața judecătorilor de la Tribunal, toți cei patru suspecți au refuzat să dea declarații magistraților.
Totuși, potrivit procurorilor, creierul acțiunii a fost un asociat al lui Bamburic, Dragoș Boș-tină, care i-ar fi plătit lui Dediu, Mustață și Dănilă, 10.000 de euro pentru a-l ucide pe partenerul său de afaceri.
Oamenii legii spun că Bamburic urma să fie eliminat și, astfel, Boștină ar fi câștigat milioane de euro din tranzacțiile cu terenuri, pentru care avea procuri.
La fel ca și Purichia, Dragoș Boștină este cercetat, dar în stare de libertate, deoarece procurorii nu au strâns, încă, suficiente probe pentru a-l trimite în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă.
În altă ordine de idei, deși Liviu Dorin Bamburic a supraviețuit atacului armat care a avut loc asupra lui, el se teme încă pentru viața lui.
"Atât timp cât cei care au plănuit asasinarea mea, respectiv Boștină și Purichia, sunt în libertate, mă pot aștepta, oricând, să încerce iar să mă omoare. Nu este posibil ca un individ cum este Purichia, care a fost condamnat pentru trafic de droguri și a pus la cale asasinarea mea, să fie liber pe stradă. Am încredere și sper ca justiția să-și, facă treaba așa cum trebuie" a declarat Liviu Dorin Bamburic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8701 secunde