Fiul unui afacerist din Galați, suspect în tentativa de asasinat asupra lui Bamburic

1122
Polițiștii din Constanța au
preluat sub escortă cinci
tineri din Galați pe care îi audiază, fiind suspecți că ar fi plănuit tentativa de omor comisă asupra omului de faceri con-stănțean, Liviu Dorin Bamburic.
Potrivit anchetatorilor, cei cinci au fost reținuți în urma unei percheziții efectuate la domiciliul unuia dintre ei, unde au fost găsite mai multe arme și muniție.
Șeful BCCO Galați, Ionel Pasquale, s-a ferit să dea declarații vizavi de cei care ar fi implicați, spunând că ancheta a fost preluată de polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța și procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.
La rândul lor, aceștia au audiat, ieri, mai multe persoane și, din câte se pare, au probe care au făcut necesare efectuarea unor alte percheziții domiciliare.
Totodată, surse din cadrul anchetatorilor, au precizat că printre suspecții reținuți în noaptea de 9 spre 10 decembrie se află și Daniel Dediu, de 23 de ani,
fiul afaceristului Lili Dediu, care deține, în Galați, cotidianul "Imparțial" și firma de pază "Salvosid", cu multiple filiale în țară.
De altfel, Daniel Dediu nu se află pentru prima dată în atenția oamenilor legii. Anul trecut, acesta a fost acuzat că împreună cu agenți de la firma tatălui său, cu arme de foc și mascați cu cagule, ar fi blocat și jefuit un camion, în zona localității Nicorești, unde familia sa are o vilă, iar apoi ar fi atacat doi tineri din comuna Drăgănești, cărora le-au luat scuterele.
De asemenea, "beizadeaua" din Galați a fost acuzată de viol de o tânără care susținea că Daniel Dediu și un agent ar fi luat-o cu forța din discoteca "Cristalin", din Tecuci, și au dus-o la casa din Nicorești.
Mai mult, anul trecut, Daniel Dediu a căzut în plasa polițiștilor de la Crimă Organizată pe când împrumuta unui interlop din Constanta un pistol de calibru 9 mm și muniție.
Din aceste considerente el a rămas în atenția anchetatorilor, care au indicii că el ar fi implicat și în asasinatul plănuit împotriva afaceristului Liviu Dorin Bamburic, din Constanța, dar care a dat greș.
Omul de afaceri constănțean, Liviu Dorin Bamburic, de 43 de ani, a fost împușcat cu nouă focuri de armă, în noaptea de 16 spre 17 ianuarie, la intrarea în scara blocului unde locuiește iubita sa.
După o intervenție chirurgicală, care a durat nouă ore, medicii au reușit să-i salveze viața. Mai mult, el și-a revenit în mod miraculos. Pentru moment el va purta cele patru gloanțe care i-au rămas în corp, celelalte fiind extrase în urma unor intervenții chirurgicale.
După cum spune victima, atacatorul avea o bluză trasă până în apropierea ochilor, iar pe cap purta un fes.
La închiderea ediției, suspecții erau audiați de anchetatori. Vom reveni cu noi amănunte în ediția de mâine.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1717 secunde