Stolojan face guvernul

551
Theodor Stolojan este premierul numit ieri de către președintele Traian Băsescu. Noul prim ministru și-a propus ca în termen de zece zile să formeze un guvern, iar în ședința din 22 decembrie Executivul desemnat să primească învestitura Parlamentului.

Președintele Traian Băsescu a anunțat ieri, la prânz, numele noului prim-ministru. Este vorba despre Theodor Stolojan. "Am avut în vedere un om capabil, pe de o parte, să înțeleagă și resorturile crizei economice și să poată să o gestioneze, iar pe de altă parte, un om cu suficientă autoritate pentru a putea gestiona buna funcționare a Guvernului și a instituțiilor statului într-o perioadă în care România devine tot mai afectată de efectele crizei financiare și economice globale", l-a caracterizat șeful statului pe noul premier.
Theodor Stolojan a fost propunerea pe care PD-L a înaintat-o în campania electorală pentru fotoliul de premier. Cum PD-L a obținut cele mai multe mandate în viitorul Parlament, șeful statului a optat pentru numirea lui Stolojan în fruntea Executivului. La numirea sa, Theodor Stolojan a menționat că două sunt obiectivele imediate ale sale: colaborarea cu reprezentanții PD-L, PNL, UDMR pentru realizarea programului de guvernare în condițiile actuale din România și formarea guvernului și prezentarea lui în plenul parlamentului pentru învestitură. Premierul desemnat a susținut ca fiind foarte posibilă învestirea noului Executiv cel mai târziu la data de 22 decembrie.
Stolojan a amintit drept prioritate pregătirea proiectului de buget pentru 2009 și "relansarea reformelor esențiale pentru progresul României, reforma în educație, administrație publică, sănătate".
La finalul intervenției televizate a celor doi, președintele Traian Băsescu a subliniat că dacă Executivul format de Theodor Stolojan va primi învestitura Parlamentului, noul premier "are un mandat de patru ani și nu unul fracționat".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.79 secunde