Bărbatul care s-a ascuns 21 de ani sub identități false era șantajat

508
Judecătorii de la Tribunalul Constanța l-au audiat pe Liviu Florin Mara, bărbatul care a trăit vreme de 21 de ani sub identități false, pentru a se "ascunde" de o condamnare de 20 de ani pentru delapidare, și este acuzat, în prezent, că a "țepuit" în tot acest timp statul român cu suma de peste trei milioane de lei și BCR - Sucursala Constanța cu suma de 60.000 de lei.
El a recunoscut, ieri, comiterea faptelor, așa cum au fost reținute în rechizitoriu de către procurori. Mara a declarat că nu s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale către stat și a strâns bani pentru a cumpăra o garsonieră. Inculpatul a mai spus: "Intenția mea era de a plăti taxele și impozitele către stat eșalonat. Am fost de bună credință când am desfășurat activități comerciale, chiar dacă am fost sub identități false".
Ba, chiar, în 2007, sub identitatea falsă de Radu Gheorghe, Mara s-a prezentat în instanță și a contribuit la soluționarea unui dosar, fără să afecteze în vreun fel societatea "Schnell", pe care o preluase, sau pe adevăratul Radu Gheorghe.
"Pe măsură ce eram descoperit de persoane care mă șantajau trebuia să îmi iau altă identitate, ca să scap și să înființez o altă societate comercială, ca să-mi pierd urma. Am folosit numai trei identități. Mă șantajau persoane care aflaseră despre situația mea reală, dar nu pot să dezvălui numele lor pentru că sunt vulnerabil, eu sunt arestat și am familie, care poate fi în pericol dacă aș face acest lucru" - a mai declarat în fața magistraților Liviu Florin Mara.
Judecătorii au acordat un nou termen de judecată, când vor fi audiați primii martori.
Potrivit procurorilor, Liviu Florin Mara, de 57 de ani, s-a sustras de la executarea unei pedepse privative de libertate de 20 de ani închisoare, până când a intervenit prescripția executării acesteia. Prin sentința penală nr. 17 din 25 februarie 1987, a Tribunalului Municipiului București, rămasă definitivă, Mara a fost condamnat la pedeapsa de 20 de ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de delapidare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4403 secunde