Marea Unire aniversată la Muzeul "Callatis" din Mangalia

2948
Muzeul de Arheologie "Callatis" Mangalia, cu sprijinul Primăriei Mangalia, în colaborare cu 12 instituții de cultură și educație din localitate și din județul Constanța, organizează joi, 27 noiembrie, începând cu ora 10, în sala de expoziție a muzeului din șos. Constanței nr. 23, Mangalia, manifestarea culturală: "90 de Ani de la Marea Unire a Românilor".
În prima parte a manifestării, se vor susține comunicări legate de actul Marii Uniri a românilor, din ziua de 1 Decembrie 1918. Printre cei care vor susține comunicări se află: dr. Stoica Lascu, conferențiar universitar la Facultatea de Istorie și Științe Politice a Universității "Ovidius" Constanța și președinte al Filialei Constanța a Societății de Științe Istorice din România, drd. Costin Scurtu, director al Filialei Constanța a Muzeului Militar Național, dr. Olimpiu Manuel Glodarenco, director al Muzeului Marinei Române, dr. Lavinia Dumitrașcu, muzeograf la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Felicia Răgușilă, bibliotecar la Biblioteca Municipală Mangalia, și dr. Sorin Marcel Colesniuc - cercetător științific la Muzeul de Arheologie "Callatis" Mangalia.
În partea a doua a manifestării, elevii Colegiului Economic Mangalia, coordonați de prof. Ibolya Negoiță, împreună cu elevii Școlii generale nr. 3 Mangalia, îndrumați de director dr. Mihai Ionescu, elevii Școlii generale nr. 1 Mangalia, însoțiți de prof. Florin Pădureanu, elevii Școlii cu clasele I-VIII Dulcești, coordonați de prof. Magdalena Colesniuc și înv. Carmen Rusnaciuc și elevii Liceului Teoretic "Callatis" Mangalia, coordonați de înv. Georgeta Lungu și înv. Maria Neculăeș vor prezenta un program literar-artistic având ca teme: Marea Unire a românilor de la 1 Decembrie 1918 și Ziua Națională a României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7226 secunde