Maxima zilei: "Cea mai nobilă preocupare a omului e omul". (G. E. Lessing)

Operația de mărire a sânilor, un risc asumat

3440

Articole de la același autor

Mărirea sânilor nu este o decizie medicală, ci una personală. O astfel de operație îți poate schimba perspectiva asupra propriei persoane, îți dă siguranță, te face să te simți împăcată cu felul în care arăți. Femeile care doresc să-și mărească bustul își asumă anumite riscuri, cum ar fi infectarea locului după operație.
În Constanța niciun medic nu face operație de mărire a sânilor.
Prețul operației este în jur de 3.000 de euro, la care se adaugă costurile de întreținere, analizele medicale și consultațiile.

Implantul mamar este o proteză folosită pentru mărirea volumului sânului în intervenția chirurgicală de augmentare mamară, cunoscută și sub denumirea de mărire de sâni.
Efectuată din motive pur estetice, operația de mărire a sânilor este cea mai dorită intervenție chirurgicală. Poate fi un real ajutor și în cazul reconstrucției sânului în urma diferitelor situații traumatice. "Mărirea sânilor se practică, de regulă, la femeile cu o hipodezvoltare a sânilor, la cele cu asimetrie mamară, cele care au suferit o modificare a conturului și a mărimii sânilor după sarcină și alăptare sau în urma unei diete agresive", explică dr. Radu Voicu, medic primar chirurgie plastică.
Pacientele care beneficiază de mărire de sâni cu implant mamar sunt persoane tinere, sănătoase din punct de vedere clinic și cu o stare socio-economică bună.
Implanturile cu silicon, greu de întreținut
Potrivit specialistului, "felul în care te vezi pe tine te definește și te integrează în societate". Unele femei nu consideră mărirea sânilor ca fiind ceva care să le avantajeze, dar pentru multe femei care au sânii mici, această operație oferă multe satisfacții personale.
Implanturile cu ser fiziologic erau foarte utilizate în anii ‘90. Comparativ cu implantele cu silicon, complicațiile date de pierderea în timp a serului - dezumflarea sau distorsionarea sânului - sunt mai frecvente.
Implanturile cu silicon sunt um-plute cu un gel semisolid, ceea ce împiedică migrarea lor, chiar dacă se rupe învelișul. "Există forme variate de implanturi, fiecare având avantaje și dezavantaje. Cele mai folosite sunt implanturile rotunde și anatomice, în formă de lacrimă. Implanturile rotunde dau impresia de sâni mari și mai rotunzi decât cei naturali, dar multe persoane consideră aceasta o îmbunătățire a aspectului natural, în timp ce implanturile anatomice dau o formă anatomică sânilor", detaliază medicul. Cât despre prețuri, acestea variază între 3.000 de euro, pentru implanturile rotunde, și 3.200 de euro pentru cele anatomice. Detaliile privind costul exact al operației, felul în care aceasta se va desfășura sau implantul recomandat se stabilesc în cadrul unei consultații care precede operația, pentru care trebuie achitat încă un tarif de 70 lei. "Cel mai bine este să veniți la consultație, stabilim ce trebuie, măsurăm sânii, în funcție de volumul lor vedem către ce fel de implant ne orientăm, vă dau o listă cu analizele preoperatorii care sunt de făcut", ne-a spus un reprezentant al cabinetului de chirurgie estetică din București.
În perioada imediat următoare intervenției pot apărea sângerări, cu formarea unor acumulări de sânge în interiorul buzunarului în care este plasat implantul, care impun efectuarea unei intervenții de evacuare. "După operație trebuie să purtați un sutien elastic sau o bustieră. Sutienul realizează o poziționare corectă a sânilor în timpul vindecării pentru a menține simetria și compactarea acestora", ne explică esteticianul.
Ruptura implanturilor cu conținut salin este evidentă. Implantul se micșorează și își schimbă forma pe măsură ce soluția salină curge din săculeț.
În cazul implanturilor cu silicon, o ruptură determină modificări mai subtile în forma sânilor. Medicul chirurg poate observa ruptura în timpul unui examen clinic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.781 secunde