Răzvrătiții din PD-L, chemați la ordin la județ

753
Doar 15 membri ai PD-L au fost recunoscuți printre participanții la așa-zisul Consiliu de Coordonare Locală convocat sâmbătă de susținătorii lui Moisoiu. "Foarte mulți dintre cei care au fost acolo sunt oameni care nu au nicio legătură cu partidul, ei nu pot fi identificați". Declarația îi aparține președintelui interimar al Organizației Județene a PD-L Constanța, Ion Popescu, și a fost făcută în cadrul conferinței de presă de luni seara. Ea vine ca urmare a așa numitelor tensiuni create în interiorul partidului după excluderea, în cursul săptămânii trecute, a altor șapte persoane care au încălcat statutul. "La BPJ-ul din această seară (n.r.-luni seara) au fost convocați cei 15 membri care au luat parte la
CCL. Din aceștia însă doar trei și-au confirmat prezența, restul invocând scuze de genul unei subite îmbolnăviri sau pretextând absența din localitate", a precizat Popescu. În ceea ce îi privește pe aceștia, liderul PD-L Constanța a explicat că, în funcție de felul în care își vor motiva prezența la adunarea de sâmbătă, se vor lua și măsurile corespunzătoare. "De la mustrare, la excludere, este o paletă largă de sancțiuni. Dacă vor fi credibili, susținând, așa cum am auzit în unele cazuri, că au intrat din curiozitate, atunci vom lua anumite sancțiuni. Dacă, însă, nu vor fi credibili, se va lua sancțiunea anunțată, și anume excluderea".

Ion Popescu: "Sunt doar zece oameni care fac gălăgie"
Totodată, Popescu a atras atenția și asupra faptului că, nici BPJ, nici BPN "nu recunosc o acțiune în genul celei de sâmbătă, convocate de oameni care nu mai sunt membri ai PD-L". Mai mult decât atât, președintele organizației județene a subliniat: "Mesajul rămâne același: fermitate și intransigență față de toți cei care nu respectă deciziile structurilor de partid". Cât privește partici-parea la CCL a fostului președinte executiv al Organizației Munici-pale, Dănuț Moisoiu, Popescu a declarat: "O persoană exclusă nu poate convoca un CCL și, cu atât mai puțin, nu poate să vitupereze, la tribună, aspecte despre structurile partidului".
Referitor la declarațiile potrivit cărora PSD este adversarul direct al PD-L Constanța, Popescu a precizat că își menține opinia. El a comentat, de altfel, și afirmația făcută de edilul Radu Mazăre la finalul săptămânii trecute, anume că sute de democrat-liberali ar vrea să se alăture pesediștilor, dar că el nu-i primește în partid. "Nu-i primește?! Surprinzător! Înseamnă că, fie au prea mulți membri, fie îi vor pe aceștia în interiorul partidului nostru", a mai afirmat președintele județean al democrat-liberalilor. Nu în ultimul rând, conform explicațiilor lui Ion Popescu, PSD ar fi principalul beneficiar al unei situații de criză în PD-L. "PSD e direct interesat de ceea ce el dorește să fie o criză. Vă spun însă că nu e cazul unei astfel de situații în interiorul partidului. Sunt, de fapt, doar zece oameni care fac gălăgie", a conchis Ion Popescu.

PD-L dezaprobă declarațiile lui Duțu
În legătură cu poziția partidului vizavi de atitudinea lui Stelian Duțu, fost lider al Organizației Județene a PD-L, Ion Popescu a menționat: "Situația domnului Duțu nu se decide decât ca urmare a hotărârii BPN, dat fiind faptul că el are o funcție aleasă, este membru în acest birou, în forma lui lărgită. Declarațiile sale vor fi luate în discuție. Noi, cei din PD-L Constanța, dezavuăm declarațiile domniei sale", a subliniat Popescu. Propuneri în ceea ce privește situația viitoare a lui Duțu pot veni, însă, și din partea actualului BPJ Constanța.
Nu în ultimul rând, liderul județean al PD-L Constanța a apreciat că, "dacă până acum nu a existat ce s-ar putea numi dialog, în cadrul partidului", de acum înainte vor exista atât o comunicare deschisă, cât și "o democrație autentică de partid".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6191 secunde