Poliția comunitară va primi sarcini în domeniul circulației, afirmă un secretar de stat în MIRA

468
Secretarul de stat în Ministerul Internelor Liviu Radu a declarat, vineri, la Cluj, că, până la sfârșitul lunii mai, va fi adoptată o ordonanță de urgență care modifică pachetul de legi privind funcționarea poliției comunitare, în sensul că îi acordă atribuții și pe domeniul rutier.
"Este un pas important, realizat în ultimele luni, că se vor acorda competențe consistente, aproape egale cu cele ale poliției naționale, în domeniul siguranței și traficului rutier. Practic, pe teritoriul localităților, polițiile comunitare vor putea asigura fluența traficului, din nou, având competențe până la limita infracțiunilor și a accidentelor grave", a declarat Liviu Radu, în cadrul unei conferințe de presă de la Cluj.
Secretarul de stat a mai spus că polițiile comunitare funcționează deja în 37 de județe cu atribuțiile actuale, iar pentru preluarea noilor sarcini va exista, cel mai probabil, o perioadă de tranziție de un an.
"Pentru partea de poliție rutieră prevedem un termen de tranziție de un an, în care, împreună cu poliția națională, ei să poată să ajungă la capacitatea de a prelua aceste atribuții", a mai afirmat Radu.
Legea poliției comunitare mai prevede că aceia care nu provin din actualele structuri ale poliției naționale trebuie să urmeze o pregătire de trei luni la o școală de poliție acreditată de Ministerul Internelor și Reformei Administrative (MIRA).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7848 secunde