25 de constănțeni au obținut formularul E112, pașaportul pentru operații în străinătate

1169
Formularul E 112 vă permite să faceți o intervenție chirurgicală în clinicile medicale din Uniunea Europeană în baza asigurării de sănătate din România. De la 1 ianuarie 2007 și până în prezent, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța (CJAS) a eliberat 25 de astfel de formulare.

Dr. Liviu Mocanu, președintele CJAS, ne-a declarat că două solicitări de acest gen au fost înregistrate în această săptămână. Este vorba despre un copil de câteva luni și un adult de 57 de ani. Amândoi suferă de o afecțiune cardiacă severă.
Pentru a beneficia de o intervenție chirurgicală în străinătate, asiguratul trebuie să facă o cerere la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Pentru emiterea acestui formular, este obligatoriu ca tratamentul de care pacientul are nevoie să se regăsească printre serviciile medicale prevăzute în pachetul de servicii de bază de care beneficiază asigurații din sistemul de asigurări sociale de sănătate din România.
De asemenea, asiguratul trebuie să dovedească faptul că acest tratament nu i se poate acorda în intervalul de timp necesar în mod normal pentru obținerea tratamentului respectiv în România, luând în considerare starea de sănătate a persoanei și evoluția probabilă a bolii. Astfel, solicitantul trebuie să arate că a contactat două clinici de specialitate din țară și că a fost programat la o dată prea târzie. În acest sens, el trebuie să atașeze cererii recomandarea celor doi medici de la clinicile contactate, pentru că eliberarea formularului E 112 trebuie să aibă la bază și un raport medical care să ateste starea de sănătate a solicitantului.
În cazul în care cele două condiții sunt îndeplinite, casa de asigurări de sănătate nu poate refuza eliberarea acestui formular.
Pacientul se tratează la clinica din străinătate, iar costul intervenției este suportat de Casa Națională de Asigurări din România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9341 secunde